Szex

“Egész nap nézhetitek egymást” – munkahelyi affér pro és kontra

Rengeteg időt töltünk munkával, nem meglepő hát, hogy sok párkapcsolat a munkahelyen alakul ki – annak ellenére, hogy amennyi előnye, annyi hátránya is van a munkahelyi afférnak. Összeszedtük.
Dübörög a szerelem a munkahelyeken

Valentin-nap alkalmából a CareerBuilder álláskereső portál felmérést készíttetett a munkahelyeken kialakuló szerelmi kapcsolatokról. A több mint 7000, teljes állásban dolgozó felnőtt megkérdezésével készült vizsgálat szerint a válaszadók 38 százaléka karrierje során legalább egyszer, 17 százaléka legalább kétszer randevúzott már munkatársával, míg a megkérdezettek 30 százaléka munkahelyen megismert szerelmével kötött házasságot, olvasható az ELTE Társadalomtudományi Karának hírlevelében.

Főnök a beosztottal

A szerelmi kapcsolatok többségében a munkahelyi hierarchiában azonos szinten álló kollégák között alakulnak ki, de a kapcsolatok 28 százaléka esetében magasabb beosztású, 18 százaléka esetében pedig a közvetlen főnök volt a másik fél. A teljes igazsághoz az is hozzátartozik, hogy inkább a nők hajlanak arra, hogy magasabb beosztású kollégával találkozgassanak, előbbiek 35, utóbbiak 23 százaléka esetében fordult ez elő.

A megkérdezettek 13 százaléka szerint egy munkahelyen kívüli találkozás indította el a románcot, 11 százalék esetében az ebédszünetekben, 10 százalék szerint a túlórák során kerültek közelebb egymáshoz a felek. A kollégával randizók többsége nyíltan vállalta a kialakuló kapcsolatot, 37 százalék azonban jobbnak érezte titokban tartani. A munkahelyi románcok bármilyen helyzetben is alakulnak ki, és bárhová is vezetnek, mindig kényes helyzetet teremtenek.

Pro és kontra

A műfajban jártas olvasók segítségével összeszedtük, egy munkahelyi kapcsolat milyen előnyökkel, illetve hátrányokkal jár. 

Dübörög a szerelem a munkahelyenSzakmailag is segít.
Megbeszélhetitek a benti dolgokat. Ugyanúgy képben van, mint te.
Napközben is láthatod.
Kevesebb benzin fogy, mert egy helyre mentek reggel.
Te mindig viheted a partnered a céges programokra.
Mindenben segít bent: az érdekérvényesítésben, a kapcsolatépítésben.
Ha jó a pozíciója a cégnél, az a tiédet erősíti.
Az irodai szex izgató.
Ha felhúz a főnököd, azonnal kisírhatod a vállán magad.
Mindig tudod, mikor végez a pasid.
Dübörög a szerelem a munkahelyenMegbeszélitek a benti gondjaid, de nem tudja objektíven véleményezni.
Napközben is nézned kell.
Még a céges programokra sem mehetsz egyedül.
Ha magasabb pozícióban van, akkor a kollégák előítéletesek veled.
Ha rosszul áll a szénája a cégnél, akkor a tiéd is.
Ha segítitek egymást bent, az cikin veheti ki magát.
Ha szakítotok, az tönkreteszi az ottani közegedet is – nem tudod elkerülni, nemcsak te, de a többiek is kínosan érzik magukat.
Ha átver, mással is kavar vagy mondjuk lehúz pénzzel, akkor az egész cég baleknak tart majd, és egyáltalán,  könnyen fennáll a veszély, hogy a hátad mögött kárörvendjenek.
Ha kivételesen bunkó, akkor elmondhatja például, hogy milyen vagy az ágyban.
Mindig tudja a párod, mikor mit csinálsz.
Nincs miről beszélgetnetek otthon, hisz mindketten ugyanazt élitek át

 

Dübörög a szerelem a munkahelyekenTe mit gondolsz, milyen előnyei, hátrányai lehetnek egy munkahelyi afférnak?  Üzend meg nekünk a Nők Lapja Café titokfalán, a Megsúgom oldalon, ahol anonim, regisztráció nélkül tudsz üzenni. Kattints ide!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top