Szex

Nem lehet szépségkirálynő, mert fiúnak született

Kizárták a versenyből a szőke szépséget, mert nőiessége nem "eredeti".
Jenna Talackova
Jenna Talackova

A szépségkirálynői koronáig az út hosszú és rögös, nem elég, hogy az ember lánya szépnek és okosnak születik, az is fontos kritérium, hogy a versenyző nő legyen, születésétől fogva nő.

Ennek hangsúlyozása pedig most aktuálissá vált, a kanadai Jenna Talackovát (23) ugyanis nemrég azért zárta ki a Miss Universe Canada a versenyzők köréből, mert eredetileg fiúnak született – a versenyző ezt a részletet azonban elhallgatta a válogatások alkalmával, írja a Washington Post.

Az ügy óriási port kavart, sokan tüntetnek a döntés ellen, egy volt szépségkirálynő egyenesen diszkriminatívnak tartja a határozatot, mondván, a legtöbb résztvevő számtalan plasztikai beavatkozáson esett túl, egy nemátalakító műtét alig különbözik ettől. Mások arra biztatják a lányt, hogy vigye bíróságra az ügyet, orvosi értelemben ugyanis nőnek minősül. A fiatal szépség egy televíziós interjúban elmondta, már 4 évesen kislánynak érezte magát, 14 évesen hormonterápiába kezdett, 19 évesen pedig vállalta az átalakító műtétet. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top