Szex

Ő lehet az első transzszexuális szépségkirálynő

Közönségszavazással jutott be az elődöntőbe a világ legfiatalabb átalakított tinije. Ő lehet az első transzszexuális szépségkirálynő.

A Miss Anglia elődöntőjének közönségkedvence lett a transzszexuális Jackie Green (18), aki két évvel korábban még a Jack nevet viselte, s a világon legfiatalabbként nemátalakító műtéten esett át.

Transzszexuális szépségkirálynő
Szépségkirálynő-jelölt – Fotó: Mirror.co.uk

Jackként 16. születésnapján vállalta a hétórás műtétet, amit Thaiföldön végeztek el – ott ugyanis nem kell megvárni a 18. életévet. A műtéthez szükséges pénzt édesanyja teremtette elő, jelzáloghitelt vett fel a házukra, miután gyermeke ötször is öngyilkossággal próbálkozott. 

– Büszke vagyok rá! – mondja az anya. – Sok szörnyűségen keresztülment, ennek ellenére vállalta, hogy megmutatja és ezzel veszélynek teszi ki magát. Sok az előítéletes ember, a lányom azonban megpróbálja megértetni, hogy ez az állapot nem választás kérdése, de együtt lehet vele élni. 

Transzszexuális szépségkirálynő
Az elődöntő

Négy fiú közül Jack volt a legidősebb, s már kiskorában a babák érdekelték, fejére pedig mindig blúzt húzott, és eljátszotta, hogy hosszú haja van. Kisfiúként egyszer megfogalmazta, hogy érez: „Anya, a jóisten eltévesztett valamit. Nekem kislányagyam van, de a testem kisfiú.” Kisiskolásként sok szörnyűségen kellett átmennie, társai folyamatosan cikizték, bántalmazták, 11 éves korára elviselhetetlenné vált a helyzet. Az ötödik öngyilkossági kísérlete után a fiú késsel próbálta meg levágni a fütyijét. Édesanyja ekkor döntött úgy, hogy segítséget kér: fiát egy bostoni kórházba vitte, ahol Jacket pszichológiai tesztek alá vetették, majd speciális gyógyszereket és női hormonokat kapott. Pár évre rá megváltották a jegyet Thaiföldre. Két évre rá pedig jelentkezett a szépségkirálynő-választásra. A fiatal lányt egy ügynökség biztatta, hogy induljon a versenyen, transzszexuális múltjáról azonban senki nem tudott semmit. 

– Rengeteg támogatást kapok mindenkitől, sokan biztatnak, és írják, hogy nekem szurkolnak. Soha nem hittem, hogy eddig eljuthatok, és most akár nyerhetek is – nyilatkozta a 18 éves barna szépség.

Transzszexuális szépségkirálynő
Kisfiúként

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top