Szex

A hűtlenség bocsánatos bűn, ha…

Lezárult a Nők Lapja Café Nagy Hűségtesztje, mindent megtudtunk, amit a hűtlenségről tudni kell. Sokan évekig bírják a testi hűséget, de akad, akinél a testi önmegtartóztatás napokban mérhető műfaj. Kiderült az is, hogy a félrelépés nem megbocsáthatatlan bűn, de a csók olykor válóok. Íme az összesítés!

A Nők Lapja Café Nagy Hűségtesztjét több mint 15 000-en töltöttétek ki, az összesítés pedig reményre ad okot: hűségesek és hűtlenek aránya közel egyenlő.

A hűtlenség bocsánatos bűn, ha...

Az anonim válaszadók 52 százaléka egyszer-kétszer behajtott már a tilosba, 48 százalék azonban még soha nem tett ilyet. Előbbiek között akadt olyan (2%), aki rendszeres szabályszegőnek minősül, négy-hat partnere mellett is elcsábult már, de csak 75-re tehető azok száma, akik tíznél is több partnerük bizalmával éltek már vissza. A teszt kitöltői között a félrelépés elszenvedői is sokan voltak, 52 százalék biztosan tud arról, hogy megcsalták már, 34 százalék azonban bizonytalan.

Aki válaszoltak…

A Nők Lapja Café Nagy Szextesztjét 15 794-en töltötték ki, 14 735 nő és 1059 férfi. A válaszadók 27 százaléka a fővárosban, 29 százaléka vidéki nagyvárosban, 27 százaléka vidéki kisvárosban, 16 százaléka pedig falun lakik, 81 százalékuk párkapcsolatban él.

Mi minősül hűtlenségnek?

A teszt egyik fő célja, hogy megtudjuk, mit takar a hűség fogalma: míg sokak (78%) számára a csók már határozottan a hűtlenség kategóriájába tartozik, akadt olyan is (5%), akinél a puszta fantáziálgatás is kiveri a biztosítékot. Sokan a verbális flörtölést sem tűrik el (22%), és a hűtlenség kategóriájába sorolják, nem beszélve az sms-ről, a levelezésről vagy a közösségi hálón való kicsapongásról – a virtuális flörtöt 38 százalék minősíti hűtlenségnek. Sokkal rosszabb besorolást kapott a simogatás, illetve bármilyen kedveskedő testi kontaktus, 52 százalék gondolja úgy, hogy ez már félrelépésnek számít; a legtöbben (82%) mégis a tényleges behatolást, illetve az orális szexet (76%) sorolják a hűtlenség kategóriájába.

A többség a baráti körből választ

Nem árt tudni, hogy a legnagyobb kísértés a munkahelyen és a baráti körben leselkedik az emberre, a hűtlenek ugyanis bevallották, szexpartnerük a baráti társasághoz (20%) tartozott, vagy/és a barátok ismerőse, barátja volt (20%). A munkahely sem biztonságos terep, 17 százalék itt találkozott azzal a személlyel, aki megkísértette. Meglepő, de meglehetősen kevesen ismerték meg hűtlenségben osztozó partnerüket szórakozóhelyen (6%), az interneten (5%) vagy épp külföldön (2%). 

Hűséges vagyok, de csak 5 évig

Arra is kíváncsiak voltunk, ki meddig bírja a testi önmegtartóztatást: egy egész életben, netán néhány napban mérhető a hűségre való képesség? A többség (65%) hosszú éveken át, öt évnél tovább is bírja ugyanazon társ mellett, van azonban, akit (13%) három-öt évre programoztak, de olyan ember is létezik (1%), aki mindössze egy napig bírja elviselni az ágyában ugyanazt az embert.

A lebukás veszélye fennáll

A válaszokból egyértelműen kiderül, a félrelépésnek megannyi árnyoldala van – ide tartozik többek között az, amikor a hűtlenség kiderül. Bár a többség (67%) eddig ügyesen manőverezett más ágyában, néhány esetben (33%) kiderült a csalás. Amire sokan nem számítanak, az a félrelépés egyik potenciális mellékhatása, a kínzó lelkiismeret-furdalás, ami néhány tesztkitöltőben (40%) olyan erősen dolgozhatott, hogy nem bírta ki, és bevallotta tettét. És jól tette. Őszintének lenni ugyanis néha megéri, az őszinte hűtlenkedők 50 százalékának ugyanis megbocsátott a társa.

És ha már a megbocsátásnál tartunk, ha kiderülne a partner hűtlensége, a többség (56%) úgy érzi, képes lenne megbocsátani – persze nem mindent. Egy további kérdésből kiderül, a megbocsátás képessége attól is függ, hogy egészen pontosan mit követett el a másik. A fantáziálgatás például bocsánatos bűn, 67 százalék elnézné ezt partnerének, hasonlóképpen a stírölést (59%), a verbális (46%) vagy az írott flörtölést, ez utóbbin 26 százalék tudna túllépni. Nem úgy a csók vagy a simogatás, előbbit a válaszadók 8, utóbbit 14 százalék tudná megbocsátani. Egészen alacsony a megbocsátásra való hajlandóság, ha orális szexről és behatolásról van szó, e két műfaj fölött 3-3 százalék tudna szemet hunyni. 

Megbocsátás témakörben egyértelműen a rosszlányok kapták a legtöbb pontot: a kurvázás a válaszadók 91 százaléka szemében minősül hűtlenségnek, olyan súlyos bűn ez, hogy a pénzért vásárolt kéjt megbocsátani csak 19 százalék tudná. A félrelépésen az sem változtat túl sokat, ha a hűtlen fél érzelmek nélkül cselekszik, félrelépése színtiszta testi gerjedelem eredménye, ez csak a válaszadók 3 százaléka számára ad okot a megbocsátásra. 

És hogy olvasóink szerint miért lépnek félre sokan? Azt következő írásunkban áruljuk el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top