Szex

30 évesen 13 szexpartner: Sok vagy kevés?

Van, aki büszke a 80-ra, és van, aki szégyelli a 16-ot is. Mennyi szexuális partner a sok, és mennyi a kevés? Az olvasóink most megmondják a tutit.

 

„Én 37 vagyok és 70 fölött van a szám, 70-nél abbahagytam a számolást!”– írja Fanny néven a Megsúgom oldalunkon egy lelkes fórumozó. „Fanny, kár hogy abbahagytad! Mire annyi éves leszek, mint te, én is szeretnék ott tartani!” – válaszol rá egy másik, aki kifejezetten példaképnek tekinti a szerintünk az átlagtól kicsit eltérő számot. (Igaz, nem tudjuk mi sem, hogy mennyi az átlag.) Egy negyvenes nő pedig azt írja, közel 80 pasival volt már együtt, abból 3 hosszú kapcsolat: „a többi nagyon felejthető, csak az unaloműzésre jó kategória volt. Olyan számomra, mintha meg se történtek volna”. A legtöbb fórumozónk, a saját bevallása szerint, meg sem közelíti ezeket a számokat. Kis házi felmérésünkből, a Megsúgom oldal hozzászólásaiból az derül ki, hogy egy nő harmincéves korára átlagosan 10-15 pasival fekszik le, de persze ez nem igaz mindenkire…

„Társaságban a harmadát sem vallom be!”

„Egy, csak egy legény…”

„50 éves vagyok, és életemben nem voltam más pasival, csak a férjemmel, akit 14 éves koromban ismertem meg” – mondja a Nők Lapja Cafénak Vera, aki azt mondja magáról, hogy nagyon szerencsés, mert ő tényleg megtalálta az igazit. „Sokan hülyének néznek, vagy nem hiszik el, de én a férjemmel több mint 30 év együtt töltött idő után is izgalmas szexuális életet élek” – teszi hozzá mosolyogva Vera. Nem mindenki jár hasonló cipőben, egy névtelen hozzászóló például azt írja, hogy 29 éves és eddig három pasival volt, és hiába szereti nagyon a párját, frusztrálja, hogy lehetne még több is az a három.

A szomszéd fűje

Valahogy szinte mindenki mást akar, mint amit eddig összehozott – legalábbis ezt sugallják a hozzászólások. Akinek viszonylag sok volt, ami a fórumon 15-20 pasit jelent átlagban, az szeretne kevesebbet, vagy legalább komoly kapcsolatot. Akinek pedig kettő-háromnál megállt a számláló, az pedig szeretne több pasit, legalábbis több tapasztalatot. Egy 27 éves hozzászóló eddig 20 pasival szexelt: „Leragadnék már egynél, de nem csak rajtam múlik…” – írja szerintünk némi szomorúsággal a fiatal nő.

Trófeák

Az egyik anonim olvasónk  azt írja, hogy 15 éves korától hajtotta a kíváncsiság és elvált szülők gyerekeként állandóan abban talált önigazolást, hogy megszerezte a kinézett pasit. „21 évesen 16 »trófeával« a hátam mögött kezdtem felfogni, hogy ez nem dicsőség, és azóta a tartósságra törekszem.” Most pedig úgy érzi, hogy ez a szám túl sok, és inkább nem büszkélkedik vele. „Azért társaságban a harmadát sem vallom be, mert szégyellem, ez az igazság” – teszi hozzá szégyenkezve.

Reggel, délben, este

30 évesen 13 szexuális partner, 18 évesen egy pasi – sorban írják fel a Nők Lapja Café falára a hozzászóló nők, csajok, lányok, asszonyok, kinek mennyi férfivel volt dolga élete során. „Nincs olyan, hogy normális vagy átlagos szám” – mondja Győri Szilvia szexuálpszichológus a Nők Lapja Cafénak. „Ha valakinek az az igénye, hogy heti öt szexuális partnere legyen, és talál hozzá megfelelő embereket, akkor az rendben van. Persze nem mondom, hogy az normális, ha reggel, délben, este mással bújik ágyba, mert az nemcsak testileg, lelkileg is megterhelő – teszi hozzá a Szilvia. – A pasik az egójuk miatt nehezebben viselik, hogy a barátnőjüknek előttük is voltak szexuális partnerei. Ha megkérdezi a pasid – és csak ha megkérdezi –, hogy mennyi szexuális partnered volt már, érdemes őszintén elmondani, ha komoly kapcsolatról van szó.” Attól még, ha valakinek ijesztően soknak hangzó szexuális kapcsolata volt már, nem jelenti azt, hogy a párkapcsolatában is csapodár lesz a szexuálpszichológus szerint. „Van időszak, ami a tapasztalatszerzés időszaka, aztán, ha megunta, előbb-utóbb lehorgonyoz – teszi hozzá a szakértő. – A nők jobban örülnek egy tapasztaltabb pasinak, a lényeg, hogy mellettük aztán hűséget fogadjon.”

És te összeszámoltad már, hány férfival bújtál ágyba, egyáltalán akarod? A Nők Lapja Café Megsúgom oldalán megmondhatod a magadét!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top