Szex

Kötelező megálló: a nyak

Tudtad, hogy külön műfaji besorolást kapott a nyaktájékon keresztüli élvezet? Sokan vannak ugyanis azok, akiknél az orgazmus csupán e terület kényeztetésével is megtörténik. Legújabb sorozatunkban az erogén zónákat vesszük sorra, a mellbimbó után ezúttal a nyaknál időzünk.

Az emberi test rengeteg olyan terület rejt, ami kiakasztaná az érzékenységbarométert, ha az ember nem kerülné nagy ívben ki őket. Az erogén zónákat bemutató sorozatunk következő állomása – pontosabban kötelező megállója – a nyak. Olyannyira fontos izgalmi pont, hogy mára már egy külön műfajt is elneveztek róla: a petting szó alapján született meg a necking kifejezés, azon szexpraktikák gyűjtőneve, ami a nyak – a tarkó, a fül alatti területek, a váll, a csuklyás izmok és a mellkas feletti rész – izgatásával kapcsolatos. Ez a terület a férfiaknál és nőknél egyaránt nagyon érzékeny zóna, amint ezt minden egyes szextipp-tanácsadó írás sok felkiáltójellel hangsúlyozza. Persze nem kell semmi extra dologra gondolni, ide tartozik a simogatás, a csók, a szívás, a harapdálás, a csiklandozás, egyszóval izgatás, ám közben a nemi szervek kimaradnak a játékból. Hogy ez miért jó?

 Kötelező megálló: a nyak

Ahogy a mellbimbónál már leírtuk, a nyak jól eltalált izgatásával sokan még az orgazmusig is képesek eljutni, s hogy ez nem légből kapott állítás, bizonyítják azok az MRI- és PET-vizsgálatok, amelyek világosan mutatják, hogy a nemi csúcsot a nyakon – és a többi erogén zónán – keresztül is meg lehet mászni. Műszerek is mutatják, hogy e testrészek ingerlésekor ugyanazok az agyi területek aktiválódnak, mint a nemi szervek érintésekor, írja a The Science of Orgasm. Az orgazmus nem egy reflex, az a test több csatornáján keresztül alakul ki, és nemcsak a nemi szervekhez köthető, sőt sokan képesek puszta gondolati úton eljutni a csúcsig. A jelenséget bizonyítja az is, hogy számos mozgássérült számolt már be arról, hogy nagyon kellemes testérzettel jár, ha testüket a megfelelő helyen – például a nyaknál – izgatják, sokan az orgazmust is képesek elérni így, sőt van, hogy magukat is képesek eljuttatni a csúcsig. 

Olvasóink beszámolóiból is tudjuk, hogy nyaki orgazmus valóban létezik: „Gimnazista voltam, amikor az egyik évfolyamtársammal összekeveredtünk egy kocsi hátsó ülésén. Emlékszem, hogy nem csináltunk mást, csak csukott szemmel simogattuk egymást, az ujjaival finoman megrajzolta arcom vonásait, az orrom, a szemem, az állam és a szám vonalát, majd ujjaival a nyakamhoz ért. Ott azon a ponton halk nyögések szabadultak fel a torkomból, nedves lettem és finom hullámokban ment át rajtam az orgazmushullám. Nagyon erősen megmaradt bennem ez az emlék, mert ilyet azóta sem tapasztaltam. Mindennek tizenvalahány éve már, és nem tudom megfejteni, hogy az a tapasztalatlan fiú miben tudott többet” – írja Mesi (31), akinek az eset óta a nyak egy különösen fontos területté vált. 

 Kötelező megálló: a nyak

Fotó: roarieyium.tumblr.com
 
A terület hasonlóképp fontos zóna Eszter (37) számára is: „Páromnál megfigyeltem, hogy szívesen veszi, ha a nyakát finoman, mintha egy tollpihével érinteném, simogatom. Kitapasztaltam, hogy legérzékenyebben a füle mögötti vagy a nyaka és a csuklyás izma közötti területen történő simogatásra reagál. Amikor én kezdeményezek, mindig ezekkel a területekkel kezdem a csábítást, a bioáram pedig egyből beindul.”
 
Timiéknél (31) szintén kötelező megálló a nyak: „A nyaknál tényleg van valami, ami a két combom találkozásához van bekötve – írja. – Ha kellő érzékiséggel csókolnak be oda, vagy cirógatják, akkor biztosan elkezdek melegedni odalenn. Nemcsak előjátékhoz jó, de szex közben is izgat. Én azt is élvezem, ha a barátom az egyik kezével átfogja a nyakam és finoman megszorítja.” „Én nagyon szeretem, ha a párom alkalmanként kezdeményez és felülkerekedik rajtam, a hátamra fektet, majd vad csókolózás után a nyakamnál köt ki és ott hosszabb ideig elidőz. Nyelvével és ajkaival kóstolgatja azt” – írja Attila (36). 
 

Kötelező megálló: a nyakEzzel izgasd!

– toll, a boa vagy egy puha ecset

– selyem, szatén vagy egyéb puha anyag

– jégkocka, vízpermet, olaj

– vibrátor

– nyakra csatolható szexkellékek

– izgató szexékszerek

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top