Szex

Férfitippek: Így szakíts egy nővel!

Szemtől szembe, őszintén, elvágólagosan: a férfiak szerint ez a három fő alapszabály egy párkapcsolat tisztességes lezárásához. Igazuk van?

Férfitippek: Így szakíts egy nővel!A szakítás az egyik létező legvacakabb műfaj, ami nemcsak a szakítás elszenvedőjének, de a szakítónak sem könnyű. Egyáltalán nem véletlen, hogy sokan annyira nehezen viselik, vagy egyszerűen nem tudják, hogyan kell szakítani, hogy inkább nyomtalanul eltűnnek, mondvacsinált ürügyeket találnak, hazudnak, angolosan távoznak, SMS-t küldenek, bunkóznak, provokálnak, és ki tudja, milyen egyéb – egyértelműen rossz – eszközhöz nyúlnak azért, hogy lezárjanak egy kapcsolatot. Az angol nyelvű férfiportál, az Askmen újságírói most erre hívják fel az olvasók figyelmét: szakítani egyenesen és tisztességgel kell! És íme a három főszabály. 

Szemtől szembe – A legnehezebb, ám leginkább elkerülhetet feladat, de ha a másik helyébe képzeljük magunkat, hamar egyértelművé válik, hogy a nehéz beszélgetésre igenis szükség van. Márpedig egy igazán tökös férfi nem riad vissza attól, hogy egyenesen, tisztességgel a másik szemébe nézzen és elmondja, mit és hogyan érez. 

Ne hazudj! – Szakítás dolgában a legjobb politika az őszinteség. Kerüld az olyan közhelyeket, hogy a „A hiba nem benned, hanem bennem van!” Olyan magyarázatokat kell adni a másiknak, amivel tud is valamit kezdeni, amit meg tud érteni, el tud fogadni – és talán még abban is segíti őt, hogy továbblépjen. 

Lépj ki az életéből! – Ha sikerült is kilépni a kapcsolatból, segíts, hogy neki is sikerüljön! Szívódj fel, ne lásson chaten, a közösségi oldalakon, vágj el minden olyan csatornát, ahol láthat – és az új boldogságodat. Persze nemcsak a virtuális világban kell elvágni a szálakat, de a való életben is. A lezárás legyen lezárás, indulj tiszta lappal!

Veletek már szakítottak? Ti mivel egészítenétek ki a hármas listát? Mikor szakít jól egy férfi?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top