Szex

Így készül a szerelmes muffin

Tudjátok, hogy egy sütemény kellős közepén hogyan keletkezik a rózsaszín szív? Megmutatjuk!

Bár elképzelésünk sincs, hogy muffinevés közben ki az, aki precízen félbevágja a desszertet, mégis nagyon megörültünk annak, hogy végre elleshetjük, hogyan is kell egy tészta közepébe szívecskéket csempészni. 

Így készül a szerelmes muffin
 

A mutatvány tulajdonképpen pofonegyszerű. Szükség lesz egy muffinalapreceptre, egy olyanra, amihez az alaptésztát nem kell színezni se kakaóval, se spenóttal, se semmivel. A kikevert tésztának az egyharmadát különvesszük, majd ezt színezzük – például szörppel, természetes színezékkel –, majd a piros tésztát tepsibe tesszük és megsütjük, majd szív alakú tésztaszaggatóval apró kis szíveket szaggatunk.

Ha ezzel megvagyunk, vesszük a maradék tésztát, a muffinpapírba két evőkanálnyit adagolunk belőle, majd a tésztába beleállítjuk a kiszaggatott szívecskéket, és egy újabb evőkanálnyi tésztával befedjük őket, és mehet is a sütőbe. Annak érdekében, hogy tudjuk, hol kell félbevágni a muffint ahhoz, hogy a szívet valóban lássuk, a szíveket egyformán helyezzük a sütőpapírba, ha pedig kisültek, érdemes a papíron vagy a felső díszítésen egy vágással jelezni, hogyan kell megfelezni ahhoz, hogy látni lehessen a szívecskét! 

Így készül a szerelmes muffin

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top