Szex

“Keverj nekem egy randiparfümöt!”

Van, aki a bazsalikomra gerjed, és van, akit az állati illatok lobbantanak lángra. Mitől erotikus egy illat?

„Úgy 16 éves lehettem, és volt egy nem normális pasim, aki egy évet várt rám, hogy megkaphasson. Elég betegesen szerelmes volt. A lényeg a lényeg, hogy ő mindig azt kérte, hogy előtte ne fürödjek le, mert úgy jobbak az illatok, érted, erre indult be” – mesél Anikó a Nők Lapja Cafénak a talán nem mindennapi szituációról. „Sose értettem, hogy miért bombáz az egyik jó barátom fahéjas meg narancsos illatgyertyákkal – meséli Kinga, aki nem nagy híve az illatgyertyáknak. – Aztán kiderült egy szép napon, hogy ő szex közben mindig gyújt egyet otthon, azt gondolta, legyen nekem is jó” – teszi hozzá nevetve.

„Ha piacon vásárolok, mindig letépek egy picit a petrezselyemből vagy a bazsalikomból, és eszegetem. Egyszerűen nem tudom megállni. Ugyanígy vagyok a zellerlevéllel, vagy a friss mentával is” – írta a Nők Lapja Café Megsúgom oldalára egyik olvasónk.

„Keverj nekem egy randiparfümöt!”

Csilingelő

De tényleg, mitől lesz egy illat őrjítő? Hogyan hatnak ránk az erotikus illatok? „Ha egy erotizáló hatású parfümöt készítek, nagyon fontos a felütése, hogy különleges, »csilingelő« legyen az orrnak – magyarázza Zólyomi Zsolt parfümőr a Nők Lapja Cafénak. – Ezzel felkelted a figyelmet. És aztán kell bele valami édes illat, hogy azt gondolják: hmmm, de nyami, ezt megkóstolnám, a végén pedig jönnek a direktben erotizáló, állati illatok, a hosszan tartó érzéki animalitás, például a pézsma, az ámbra” – teszi hozzá Zsolt. Persze az utóbbiakat ma már mesterséges illatokkal váltják ki, semmi állatkínzás.

„A parfüm egy intim, láthatatlan ruha a bőrön, és nyilván ha valaki bejön hozzám illatot választani magának a parfümériába, akkor nem a küszöbön dől el, milyen összeállítást készítek neki” – mondja a parfümőr, aki szerint mindenkinek a bőrén alakul ki egy parfüm valódi illata. Biztosan tapasztaltátok ti is, hogy egy boltban kipróbált parfüm egy kis idővel később már egészen más illatú tud lenni – minket is értek már meglepetések.

„Van olyan, aki úgy jön hozzám, hogy kifejezetten »randiparfümöt« szeretne készíttetni magának, de nemrég volt egy fiatal üzletember, aki azt kérte, hogy párkereső illatot kreáljak neki, végre feleséget akar, és nem könnyű kalandokat. Úgy tűnik, sikerült, mert épp ma kaptam meg tőle az esküvői meghívót” – teszi hozzá mosolyogva Zsolt.

„Létezik egyébként egy úgynevezett abszolút erotizáló »bőrparfüm«, ami mindenkin más és más, és kifejezetten erotikus, ezt akár a saját megszokott parfümünk alá is fel lehet fújni, úgy hoz létre egy tartósan szexi hatást.”

És milyen alapanyagok kellenek, ha erotikus parfümöt szeretnénk előállítani? „Fehér virágok: gardénia, tiaré, tubarózsa, jázmin, ilang-ilang. Aztán tonkababkivonat, vanília, mesterséges pézsma is mehet bele. Létezik olyan parfüm is, amelyben például nagyon régi konyak kivonata van, a férfiak ezt nagyon kedvelik, ahogy a szivaros illatokat is.”

Az agyra hat

„Még az ókori Rómában kis illatbefúvó csöveket alkalmaztak, hogy kellemes illatokat fújjanak be egy szobába, ahol éppen mondjuk egy fontos tárgyalás zajlott. Így szerették volna kedvező irányba terelni a megállapodást – meséli Hadik Éva aromaterapeuta a Nők Lapja Cafénak. – Hajlamosak vagyunk a szaglásunkról, mint érzékszervről megfeledkezni, korunkban a vizualitás van abszolút előtérben, pedig az illatok is egész lényünkre, a hangulatunkra hatással vannak – teszi hozzá Éva. – A nagyi sütijének az illata vagy a szeretett férfi parfümje ugye nagy hatással tud lenni.”

Mégis hogyan hatnak konkrétan az illatok? „Ha beleszagolunk egy illatba, akkor az bekerül a szervezetbe, a tüdőnkbe, és a hörgőinken keresztül a véráramba. Az agyalapi mirigyben, a limbikus idegrendszerünket elérve hat.”

Léteznek tradicionális erotikus illatok: szantál, gyömbér, pacsuli, ami egy valóban létező virág, nem vicc, mint ahogyan azt sokan gondolják, aztán a damaszkuszi rózsa. Ezeknek vágykeltő hatásuk van. Például a citrusfélék, mint a narancs, bergamott, jó kedvre hangolnak, nem effektív afrodiziákumok, mint az előbbiek, mégis szerepet kaphatnak egy ilyen keverékben! Szintén citrusféle és a szeretet illataként tartják számon a mandarint, ez egy nyugalmat árasztó illat. Éva azt mondja, szoktak olyat kérni tőle, hogy randi előtt a terápián olyan illatokat keverjen össze, amitől a randizni készülő harmóniába kerül önmagával, már „egyben” akar odamenni a randevúra. „Ilyenkor azért ismernem kell az illetőt, hiszen nincs egységes recept erre. A nőknek a nőiségükre, a férfiaknak a férfiasságukra kell hatni, egységbe hozni önmagukkal” – magyarázza az aromaterapeuta.

És titeket milyen illatok hoznak tűzbe?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top