Szex

Vágyalku az ágyban

A legtöbb páros nem ír szerződést a kapcsolat kezdetén arról, hogy mik a szexis kívánságaik, és meddig hajlandóak elmenni az ágyban, de vajon mit tehetünk, ha a párunk vágyai túl extrémek?
Vágyalku az ágyban

Tettél már meg bizonyos dolgokat az ágyban csak a fiúd kedvéért? És nem bántad meg? Vagy épp ellenkezőleg: nem voltál hajlandó valamire, amin a srác teljesen kiborult? Ezernyi konfliktus adódhat abból, ha egyikőtök bevállalósabb lenne az ágyban. Egy kapcsolatban időbe telik, mire megismered a partnered testét, kijelölöd a saját szexuális határaidat, és összhangba kerülsz a másikkal. A szex tulajdonképpen a legmeghatározóbb tényező abban, ami megkülönbözteti a szeretetet és a szerelmet. Ha ez a pillér hiányzik nálatok, mert az igényeitek mások, a kapcsolat nehezen vagy egyáltalán nem fog működni. Érdemes megbeszélni, hogy milyen kompromisszumot tudtok kötni, de ennek azt kell jelentenie, hogy mind a két fél közelíti a másikhoz az igényeit.

„Olyan dolgot sose vállalj be, ami nem tetszik – mondja Megyeri Zsuzsa Dóra párkapcsolati szakértő. – Egy jól működő kapcsolatban a férfi és nő viszonyában nincs alárendeltség, hanem felszabadult együttlétről és kötődésről van szó, amelyben a két fél egyenrangú. Nem jó, ha a szex kapcsán a nő csak egy vágyteljesítő eszköz a férfi kívánságaihoz, vagy ha a saját igényeit háttérbe szorítva engedelmeskednie kell. Ha van kedved hozzá, kísérletezz! De véletlenül se kényszerből!”

Erotikus kütyük?

Vágyalku az ágybanEgyik este néhány erotikus eszközzel állított haza a barátod? Mielőtt bármibe is belemennél, vagy bármit helyből visszautasítanál, nézz utána, mire is való a gésagolyó, a péniszgyűrű, a szájpecek és a többiek! Talán elsőre félelmetesnek tűnhet kipróbálni őket, de nem tudhatod, hogy milyen érzés játszadozni velük, és mennyire tunningolják majd fel a szexuális együttléteiteket. Ha bízol a srácban, ez nem okozhat gondot: bármit is tesztek ezekkel az eszközökkel, azon nyomban abbahagyhatjátok, ha már nem tetszik, fáj, vagy csupán kényelmetlenül érzed magad. Légy bátor, hiszen bármikor leállhattok – persze tisztázzátok előre, hogy ez az alapszabály! Bár előfordulhat, hogy egy új szexkütyü kipróbálása nem sül el jól, és ez rosszul érint, de vésd jól az eszedbe, hogy ez is csak a tapasztalatszerzés része. Ha tanulsz belőle, legközelebb már tudod majd, mire vágysz, és könnyebben ki mered mondani a „nem”-et is!

Privát szexvideó?

A párod bedobta, hogy mi lenne, ha felvennétek, ahogy szexeltek? Ne hátrálj meg első hallásra! Kérd meg, hogy hagyjon időt átgondolnod! Játszd le magadban, miért tartasz tőle, és mi az, ami tetszene benne. Ha a félős sorban van több érv, nem biztos, hogy jó belemenned. Azért azt felvetheted neki, hogy most nem vállalnád be, de talán később igen. (Persze csak ha tényleg így gondolod, mert hitegetni, miközben biztos vagy benne, hogy erre sosem leszel képes, nem éri meg, és csak újabb konfliktusokat szül.)

Vágyalku az ágyban

 

Értsd meg:  nem értenek minket

Mi, nők hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy egy pasi utalásokból, félszavakból mindent megért. Ha pedig mégsem sikerül kódolnia a jeleket, jól a szívünkre vesszük. „Hogy elkerülhesd ezeket a félreértéseket, érdemes nyíltan beszélgetni a szexuális igényekről. Teljesen érthető, hogy ez nehéz, mivel maga a téma is intim, plusz sokan küzdenek megfelelni vágyással. Mégis az lebegjen a szemed előtt, hogy neked mi a jó, és hogy a későbbieket mennyire megkönnyíti az, ha mindezt tisztázzátok” – tanácsolja Megyeri Zsuzsa Dóra.

Hárman párban?

Vágyalku az ágybanA gruppenszex kényes dolog, ezért erről tényleg őszintén kell beszélnetek. Ha nem szeretnéd bevállalni, mondd meg neki kerek perec, hogy mi a véleményed a dologról. Azért azt érdemes meghallgatnod, hogy kivel képzelte el: egy haverral (és ha igen, kivel) vagy egy totál ismeretlen lánnyal, mert ez sokat elárul a kapcsolatotokról is… Ha egy baráttal, az náluk azt jelenti, hogy nem vesz komolyan – hiszen bedob a közösbe. Ki tudja, máskor ezzel a fiúval már hányszor csinálták együtt, más lányokkal? Ha viszont az ellenkező oldal az igaz, akkor csak egy kis pluszizgalomra vágyik, és eszébe sem jut félig sem lemondani rólad.

Csapatos szexbuli?

A srác elárulta neked, hogy szívesen ellátogatna veled egy szvingerklubba? Mondd meg neki, hogy először csak nézzetek szét egy ilyen helyen, anélkül hogy bármit is tennétek. Így kiderítheted, van-e kedved hozzá. Ha ennyire sem vagy bátor, ajánlj fel helyette másik lehetőséget: mondd el neki, hogy bár nem szívesen mennél el vele szvingerklubba, de kipróbálhatnátok valami különleges szexkütyüt, amit eddig még soha. Esetleg tarts neki egy szexi sztriptízt, vagy nézzetek együtt pornót – bármi olyat, ami tutira örömöt okoz neki, de számodra még nem kellemetlen! Ha nagyon bátortalan vagy, és félsz az újdonságoktól, akkor kezdetnek az is megteszi, ha kivételesen bekötött szemmel, a többi érzékszervetekre hagyatkozva estek egymásnak.

Őszinte vagy bátor?
Menj bele az új szexjátékba, ha:

• már korábban is eljátszottál a gondolatával,
• mindenről tudsz őszintén beszélgetni a pasiddal,
• bár félsz egy picit, izgalmasnak és érdekesnek tartod,
• mindig beleveted magad az újdonságokba.
 Mondj nemet, de mondd el őszintén, mi zavar, ha:
• már kipróbáltad az exeddel, és nagyon nem tetszett,
• megbántottad a srácot, és csak azért tennél meg neki valamit, hogy kiengeszteld,
• nem bízol még meg a fiúban, olykor teljesen zavarban is érzed magad mellette,
• a srác már többször is kritizálta a hancúrtechnikádat,
• valami nem oké a szexuális életetekben, és azt gondolod, hogy ez nem oldaná meg.

Vágyalku az ágybanA cikk a Maximában jelent meg.

Bővebben a tartalomból

Ada: „Majdnem boldog vagyok!”
Utazásnavigátor: mire elég a pénzünk?
OMG-diéta: az új őrület
Nyári trendkörkép: Romantikus randi- és dögös fesztiválszettek

Nagy pasihoroszkóp: hogyan szerezd meg, vagy hogyan rúg ki?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top