A szextanácsadó válaszol

“Miért nem tud maszturbálni?”

Ahhoz, hogy jó legyen a szex, szükségszerű, hogy előbb a saját testét ismerje meg az ember, ennek pedig egyik fontos eszköze az önkielégítés...

„Kedves Szakértő! Párommal mind a ketten elsők vagyunk egymásnak szexuális és minden más téren is. Az lenne a problémánk, hogy a szexuális aktus legtöbbször nem tart addig, ameddig az nekem is jó lenne. Mivel előttem soha nem volt szexuális kapcsolata és önkielégítést sem végzett soha, valószínű ez lehet az oka a korai magömlésének. Mindenhol azt olvasom, hogy erre a gyakori önkielégítés a megoldás, de mivel ő a mai napig nem képes orgazmusra, csakis aktus közben, ezért ez lehetetlen. Mi lehetne erre a megoldás?”

Bibók Bea szextanácsadó
Bibók Bea
szextanácsadó

Ha kérdésed van, ide írj!

Kedves Kérdező!

Jellemző probléma a szexuális életet kezdők körében, amiről írtál. Nem kell megijedni, most tanuljátok azt, hogy hogyan a legjobb a szerelmeskedés, milyen formában tudjátok élvezni együtt a legjobban. Amikor egy lány elkezdi a szexuális életét, általában nem egy szexuális nagymesterrel hozza őt össze a sors. Igen, a korabeli fiúknál általában a korai magömlés nagy probléma. Így a kedvesük – a lány – nem tud eljutni az orgazmusig, hiszen párral ezt még neki is gyakorolnia kell, még ha előtte rendszeresen maszturbált is.

Viszont a fiúk a magömlés szabályozását csakis maszturbálással tanulhatják meg! Olyan nincs, hogy az kizárt! Senki sem úgy születik, hogy remekül tud maszturbálni! Már a kis ovisok is elkezdik, birizgálják a fütyijüket, rájönnek, hogy ej… ez milyen jó dolog, aztán egyszer csak majd lesz – már kamaszkorban – egy magömlés is! És máris tudják! A te párod sem kivétel! Az lehetséges, hogy nem szívesen maszturbál, mert a szülei rászóltak korábban és bűntudatot ébresztettek benne, így a maszturbáció most is bűntudattal párosul!

Egy biztos! A párod akkor lesz ügyes szexuális partner, ha gyakorol a maszturbálással! El kell kezdenie, és majd alakul. Ha az elsőnél nincs orgazmusa, majd lesz a tizediknél. Azt is meg kell tanulnia, hogy saját kézzel hogyan tud magának örömet okozni! Ha pedig azt tapasztalja a párod, hogy egy nagy gátlás van benne, akkor javaslom, hogy keressen külső segítséget, tanácsadást, ahol azt a belső gátat, a tiltásokból származó rossz érzést megszüntetheti. Keressetek bizalommal! Üdvözlettel: Bibók Bea

Olvass bele a korábbi kérdésekbe!

„Folyton kapcsolatban lenni is nehéz!”
„Túl nagy a méretem, és a barátnőmnek fáj a szex!”
„Miért utasít vissza?”
„Miért nem tudok felizgulni?”


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top