Szex

18+: Orgazmus közben kapták le a magyar filmkritikusokat

Dán és lengyel kollégáik példája nyomán a magyar filmkritikusok is összeálltak egy őrült fotózás erejéig.

„Mi is élvezzük a filmeket!” – ez a szlogenje annak a projektnek, amelynek keretén belül A nimfomániás című film plakátjának mintájára pózol 12 magyar filmkritikus.  Az így készült képet először a MÚOSZ Film- és Tévékritikusi Szakosztálya közölte.

A plakát Lars Von Trier A nimfomániás című filmjének plakátjára hajaz, de ahogy a magyar filmkritikusok említik, nem a dogmakirály filmje mögé szeretnének beállni:

„Nem az egyértelmű inspirációként szolgáló film mellett akarunk kampányolni, csak megmutatni, hogy a filmkritika és a kritikusok értékítélete mindenek előtt a műélvezetből származik. Szeretjük egymást és a munkánkat, de legfőképpen: élvezzük a filmeket!”

Megnézem
Összes kép (1)

Engem a kávém előtt szívem ütött ez a plakát, főleg mert pár szereplőjét van szerencsém személyesen ismerni, gondolatban még a feldolgozásnál tartok, egyelőre biztosan csak annyit mondhatok: bátor.

Mondjuk az is igaz, hogy egy-egy jobb mozit sokszor időbe telik a helyére tenni, tehát kicsit még emésztek.
De azért remélem, nem indul egy közéleti orgazmuscunami, mert lehet, hogy lennének foglalkozáscsoportok, amelyeket nehezebb lenne feldolgoznom, bár ki tudja.
Viszont az ötlet és plakát is jó, az biztos, hogy jobban felébresztett, mint a kávém.

Fotó: Valuska Gábor Design: Frank Rizzo Smink: Gál Barbara

A poszteren balról jobbra és felülről lefelé:

Villányi Dániel, VoxGyárfás Dorka, OrigoVízer Balázs, Pesti EstHungler Tímea, Revizor, VoxArányi Zsuzsanna, VoxKovács Bálint, Magyar Narancs, OrigoVajda Judit, FilmvilágSzöllőskei Gábor, VoxGyenge Zsolt, RevizorBarkóczi Janka, MozinetKovács Gellér, FilmszerészVincze Teréz, Metropolis

 

Forrás: muosz.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top