nlc.hu
Szex
18+: Swinger: a kétesélyes kaland

18+: Swinger: a kétesélyes kaland

Sejtelmes fények, szexis fehérneműbe öltözött nők. Férfiak, akik fesztelenül járkálnak egy szál törölközőben. Halk, sejtelmes zene, néhány táncoló és érzékien csókolózó pár. A fények titokzatossá teszik a teret, diszkrétté az egyértelmű mozdulatokat. Itt senki nem haragszik meg egy kihívó mosoly miatt vagy egy idegentől kapott cirógató érintéstől. A lehetőség mámorától a szexuális fantáziák megindulnak. Nem tökéletes testek felvonulása ez, hanem olyan hétköznapi embereké, akik – akár egyedül, akár a párjuk oldalán – adózni szeretnének a gyönyör oltárán. Párkapcsolatok próbája, vagy a szexualitás kivirágzása? A vélemények megoszlanak…

A swingerezés mint életforma

Mint minden életformát, ezt is lehet szeretni és nem szeretni. Ennek is vannak hódolói, mint a nudizmusnak vagy a vegán életmódnak. Egyesek a lelki adottságaiknál fogva alkalmasak arra, hogy ezt az életformát éljék, mások egyáltalán nem. A szex akkor jó, ha szabadok tudunk lenni benne! Ezt egy pillanatig sem szabad elfelejtenünk. Némely párok a szexuális életük színesítése miatt próbálják ki a swingerezést, míg mások ettől azt várják, hogy rendbe jön a párkapcsolatuk. Az utóbbiak csalódni fognak, ugyanis a kiürült párkapcsolat rendbe szedése így nem fog sikerülni!

A kutatások szerint a swingerklubok látogatóinak nagy része stabil párkapcsolatban él, kevesebben vannak az egyedül élő látogatók. Klasszikus értelemben a swinger egy új életérzés megtapasztalása, a nyitott, felszabadult szexuális élmény átélése a társunkkal együtt. Tehát a swingert a párok szexuális életének színesítésére, kiteljesítésére találták ki, és nem a hiányos szexuális élet helyettesítésére.
Töprengjünk el azon, hogyan lehetséges, hogy egy működő párkapcsolatban a pár két tagja arra adja a fejét, hogy közösen elmenjenek egy swingerklubba, és végignézzék, hogy párjuk hogyan szeretkezik egy idegennel. Paradox helyzet. Szeretek valakit, aki más testét fogja élvezni.

“A swingelés lényege, hogy társunkkal együtt jussunk a szexuális élmények magasabb fokára. Bizonyos párok nőt vagy férfit vonnak be erotikus játékaikba, mások négyesben, hatosban vagy még nagyobb létszámban gabalyodnak össze. Az akciók során fogják egymás kezét, s ha távolabb kerülnek egymástól, legalább szemükkel simogatják egymást. Bár idegen testet érintenek, a lelki kapocs egy pillanatra sem szakad meg” – idézet Szarka Sándor A csoportszex bűvöletében című könyvéből.

Swinger - klub – egy hely, ahol a szexuális fantáziák életre kelhetnek

Fantázia kontra valóság

A(z) “Kipróbálnád?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Nem, köszönöm!

Akár egyedül, akár párkapcsolatban, az emberek gyakran szoktak fantáziálni. Olyan szexuális helyzetet képzelnek el, ami – a képzeletük szerint – valami plusz élményt nyújt nekik, több szexuális örömhöz juttatja őket. Ezek a képzelt szituációk vagy valós élményanyagon alapulnak, vagy a képzelet játékai, esetleg vizuális ingerek generálják azokat, egy biztos: a fantáziáló ember beleképzeli magát a helyzetbe és a fantáziáján keresztül megéli azt. Csakhogy a fantáziánk csalóka! Nem szerepelnek benne váratlan események, zavaró körülmények. Minden idilli, csakis a pozitív érzéseket képzeljük el! Ha egy pár azért megy el a swingerklubba, hogy megoldják a párkapcsolati problémájukat, felpezsdítsék nem működő szexuális életüket, az sajnos törvényszerű, hogy nem fog sikerülni. Ugyanis egy megbillent kapcsolatban egy éles szexuális szituáció olyan érzéseket vált ki, amire a fantáziálás során nem számít senki. Az érzések nem akkor jönnek, amikor elképzeljük az adott helyzetet, hanem akkor, amikor valóban megéljük azt, hogy a párunknak más tetszik, és látjuk, hogy élvezi annak minden porcikáját. Azokra az emberekre, akiknek nincs meg a kellő önbizalmuk és önismeretük, féltékenykedésre hajlamosak, vagy nem áll stabil alapokon a kapcsolatuk, nagyon negatívan hat egy valós, többszereplős szexuális kaland.

“22 éves kapcsolatunk közepén volt egy nagy szexuális törés. Kipróbáltuk, milyen egy másik párral. A kedvesemnek nem volt jó, sőt! Megbotránkozva és összetörve nézte, hogy én éppen életem első hüvelyi orgazmusát élem meg hatalmas eksztázisban és önkívületi állapotban, elég hosszasan. Azóta nem tud velem felhőtlenül együtt lenni, mert kishitű és félénk lett. Azóta a szex egyre kevesebb (3-4 havonta egy alkalom), és szinte csak akkor van, amikor én kezdeményezek. 40 éves, fiatalos nő vagyok, aki vergődik a szeretett férfi és a vágyai között. Ő úgy szeret, mintha a testvére lennék. Ha az ágy közelébe kerülünk, teljesen leblokkol” – írja egy olvasó a Válaszkeresőn.

Swinger - klub – egy hely, ahol a szexuális fantáziák életre kelhetnek

Bizalom, nyitottság, a megismerés más dimenziója

A swingerezés azoknál a pároknál tud működni, akiknek kapcsolata egy olyan mély dimenzióban működik, ahol már nem kérdés az egymáshoz való viszonyulás. A bizalom óriási foka nem kérdőjelezi meg azt, hogy a pár szereti vagy nem szereti egymást. Csakis érett, intelligens, mély önismerettel és párkapcsolati ismerettel rendelkező embereknek szabad ilyen szituációba beleengedni magukat és a párkapcsolatukat! Csakis akkor, ha mindkét félben megvan a kellő önismeret, bizalom és nyitottság! Ha minden szexuális vágyukról és érzésekről képesek kommunikálni, és ezt meg is teszik előtte is és utána, a szexuális élmények közös feldolgozása céljából is. Ha ez megvan, akkor egy nagyon érdekes megismerési dimenzió nyílik meg a pár két tagja előtt. Olyan helyzetben látják a párjukat, ahogyan még soha. Látják, hogyan élvezi azokat a szexuális helyzeteket, amikre vágyott, amiket egy párkapcsolatban két ember nem képes megvalósítani! Liza (38) meséli:

“Érdekes dimenzióba kerültem. Elképzelhetetlen volt számomra, hogy a Káma-szútrához hasonló hangulatot élhetek meg a valóságban. Az érzéki mámorban összefonódó emberpárok láttán azonnal szexuális izgalom vett rajtam erőt! Ezt rendkívül érdekes érzésnek találtam, nemhogy taszított volna, inkább részese kívántam lenni az egész szobában uralkodó vibráló lüktetésnek. Elmondhatatlan volt, amikor azt láttam, hogy a párom mennyire kapcsolódott hozzám akkor is a tekintetével, amikor egy másik párt bevettünk a játékba. Az volt az érzésem, valami olyasmit tudunk meg egymásról, amit más körülmények között soha. Bármennyire hihetetlen, nagyon intim helyzetet éltünk meg! A legtitkosabb fantázia valóra válásának szemtanúi és részesei lehettünk egymás életében. Most döbbentem rá, hogy ehhez mekkora bizalom és bátorság kellett. Azóta a kapcsolatunk még erősebbé vált.”

Vigyázat! Keskeny mezsgye!

Tudnod kell, hogy egy ilyen kaland kétesélyes lehet! Vagy megerősíti a párkapcsolatodat és más dimenziók nyílnak ki előttetek, vagy sérül, netán üzemképtelenné válik. Az asszertivitás értelmében a döntés a TE kezedben IS van! Fontos, hogy tudd elmondani az ezzel kapcsolatos érzéseidet párodnak! Csakis a saját kedvedért vállald ezt a kalandot, ne a párod kedvéért! Ha nem vagy biztos önmagadban és a párodban, akkor inkább mondj le a swingerklub adta lehetőségekről, mert a végeredmény nem az élmény nagyszerűsége, hanem önvád, féltékenység, önbizalomcsökkenés érzése lesz!

Swinger - klub – egy hely, ahol a szexuális fantáziák életre kelhetnek

Aranyszabályok, ha kipróbálnád!

A swingerklubban a NEM szó valóban nemet jelent. Ha valaki ezt a szót használja, akkor ő nem kíván részt venni a szexuális játékban. Ezt minden körülmények között tiszteletben kell tartani!

Mindig a nők választanak! Ha egy szóló férfi a párhoz csatlakozik, a nő dönti el, szeretné-e azt a felállást azzal a férfivel kiegészülve. Ha egy pár akar csatlakozni, akkor is a nő beleegyezése dönt! Ellenkező esetben a féltékenység nem kerülhető el!

A párnak előzetesen ki kell dolgozni egy jelrendszert, előre kitalált mondatokat, amit csak ők értenek! Ez nagy biztonságot nyújt abban az esetben, ha a nő olyan helyzetbe került, amiben segítségre van szüksége.

Az óvszer használata kötelező! Mindenfelé lehet óvszert, tiszta törölközőt és lepedőt találni.

Egyedülálló nőként ne menj el, mert nagyon védtelenné válsz!

Ne igyál sokat, mert kontrollálatlanná válik a viselkedésed!

Ha játszol a gondolattal, hogy felkeress egy swingerklubot, először csak nézz körül a pároddal, ne vessétek bele magatokat rögtön a lehetőségek közepébe! A fokozatosság elvét itt is érdemes betartani!

A swingerklub
Ma a világon 1200 körül jár azon helyek száma, ahol a swingerező emberek összegyűlhetnek. Magyarországon összesen 10 klub működik.
Az árak
Pároknak 6-8000 Ft, egy magányos férfinek akár 10-15 000 Ft-ba is kerülhet a belépő, az egyedülálló nők díjmentesen léphetnek be.
A házak
A családi házak speciális kialakításúak. Sehol sincs ajtó. Az első szint a recepció és öltöző. Mindenki egy öltözőszekrényt kap, ahová beteheti az utcai ruháját, és felöltheti a szexi fehérneműt, amiben “megérkezik” a közösségi térbe. Vannak kétszemélyes, zárható szobák, vagy nagyobb matracokkal ellátott terek – ezek nyitottak –, ahol akár 10-15 ember is elférhet. Minden szobán vannak kukkolóablakok.
Története
Az első swingerszerű klub, a The Group, a hatvanas években Kaliforniában nyílt. Európában Nagy- Britanniában találkozunk először a “feleségcsere” jelenségével a külvárosi parkokban. A “Dogging” névre keresztelt módszer szerint a változatosságra vágyó párok előre egyeztetett időpontban leparkoltak egymás mellé autóval, és a feleségek átszálltak a másik autóba. A bátrabb hölgyekhez még a területen tartózkodó magányos urak is beszállhattak, így a kétszemélyes parti többszereplőssé alakult.

 

A cikk szerzője Bibók Bea pszichológus, szexuálpszichológus, pár- és szexuálterapeuta. A Babes – Bolyai Tudományegyetem pszichológia szakán végzett, mint pszichológus. A Magyar Családterápiás Egyesület család- és párterápiás képzését követően a Semmelweis Orvostudományi Tudományegyetem posztgraduális képzésén tanult szexuálterápiát. Tagja a Magyar Családterápiás Egyesületnek és a Szexológiai Tudományos társaságnak, valamint a Magyar Szimbólumterápiás Egyesületnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top