Szex

A pornó segítségével világosítják fel a fiatalokat

Tudjuk, a fiatalok zöme a pornó segítségével tanulja meg a szexet, és ha ez egyszer már így van, miért ne lehetne a pornón keresztül foglalkozni a szexszel?

A dán szexológus, Christian Graugaard szerint a megszokott iskolai szexuális felvilágosítás helyett izgalmasabb órákat kellene tartani a fiataloknak (kb. 9-10. évfolyam), aminek a pornó is része lehetne. A felnőtt tartalmakon keresztül sokkal hatékonyabban lehetne beszélgetni a szexről.

A pornó segítségével világosítják fel a fiatalokat

A szexológus szerint azért volna fontos eszköz a pornó, mert a fiatalok zöme a felnőtt filmekből tanulja meg, hogyan “kell” szexelni, ami egyértelműen szerencsétlen minta. Ellenben ha az iskolai keretek között került terítékre a pornó, felnőtt segítséggel elsajátíthatnak egyfajta kritikai gondolkodást, és pontosan tudják majd, amit látnak, az nem mindig a valóság.

Az ötlet nem feltétlenül ördögtől való, a skandináv országokban a fiúk 99%-a, a nők 86%-a néz pornót 16 éves koráig.

A szexológus szerint meg kell tanítani a fiataloknak a helyes irányt, hogy ne a média és a pornó legyen az irányadó. Dániában a szexuális felvilágosítás már 1970 óta “tananyag”, a pornó is szerves része ennek, de az oktatási anyag nem egységes.

forrás: The Guardian

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top