Szex

Ilyen a jövő óvszere

Nemsokára kezdik el gyártani az új óvszert, amely forradalmasíthatja a biztonságos szexet.

A terméket tervező Eudeamon Technologies-t nemrég egymillió dollárral támogatták Új-Dél-Wales-ben. Az óvszer prototípusa a bőrszerű, többnyire vízalapú hidrogél anyagból készült, melyről alkotói elmondták, úgy tervezték, hogy olyan érzést nyújtson, mintha nem is viselné az ember. Az orvosok szerint a hidrogél kellemes érzete mellett biztonságosabb is, mint a latex, emellett nem allergén.

A több ezer éve létező óvszert a kezdetekben vászonból, kecskehólyagból, állati belekből, vulkanizált gumiból készítették, majd újabban latexből.

A következő generációs óvszer lágy és zsíros anyagú, önkenő, csökkenti a törés kockázatát, illetve illat- és ízmentes. De még ez sem mindegy, mert ezek mellett harcol a baktériumok, a baktériumok okozta STI, valamint természetesen a spermiumok ellen is. Habár az óvszerek megakadályozzák mind a terhességet, mind az STI-t, a fejlesztők azt mondták, hogy az emberek gyakran mégis elkerülik, mert úgy érzik, hogy csökkentik az élvezet.

„Naponta 1 millió új STI-t diagnosztizálunk, évente 80 millió nem tervezett terhességet, ez 60 milliárd dolláros életteher globálisan, és a legnagyobb probléma az óvszer kellemetlen érzete” –  mondta el Dr. Gorkin, az Eudeamon társalapítója a The Sydney Morning Heraldnak.

„Termékünk célja, hogy legyőzze az óvszer első számú problémáját, mert végeredményben az orvostechnikai eszköz használatának választása a fogyasztókon áll.”

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top