Szex

Az élet értelmét keresed? A hálószobában nézz körül!

Egy friss tanulmány szerint a szex még életünk legkilátástalanabb percein is segíthet túllendülni.

Bárki, akinek volt már része egzisztenciális krízisben – vagy kettőben –, tudja, hogy nincs annál nyomasztóbb, fojtogatóbb érzés, mint mikor fogalmunk sincs, merre tart az életünk, vagy mi végett vergődünk ezen a világon. Hiába, az élet nevű intézménynek valami értelmet kell adjunk, hogy motiváltan és reménnyel a szívünkben tudjunk a holnapra tekinteni – ebben pedig a tudomány szerint meglepő módon segítségünkre lehet, ha minél több időt töltünk partnerünk társaságában a hálószobában.

Az élet értelmét keresed? A hálószobában nézz körül!

A George Mason University friss tanulmányában 152 emberen (szingliken és párkapcsolatban élőkön vegyesen) vizsgálta az élettel való elégedettség és a szexuális élet gyakoriságának, minőségének és meghittségének összefüggéseit. A kutatásban részt vevőknek minden este egy online kérdőíven kellett értékelniük a hangulatukat, valamint beszámolniuk a szexuális aktivitásukról.

Az eredmény: a szex minden esetben derűsebb, pozitívabb hangulattal ajándékozta meg gyakorlóit a következő napra, az együttlét pedig minél intimebb volt, annál feltöltőbbnek bizonyult. Szóval aki épp egy sötét felhő közepén hunyorogva keresi az élet értelmét, az semmi esetre se az egzisztencialista filozófusoknál kutakodjon, hanem sokkal inkább a hálószobában nézzen szét

Bigthink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top