nlc.hu
Szex

Szüzen házasodni

„A feleségemet szűzen vettem el, baj van a szexszel”

Ritka, ha egy nő szűzen megy férjhez, ma már a szüzesség elvesztése a házasság után szinte eltűnt a kultúránkból. Olvasónk azon kevés férfiak egyike, aki szűz nőt vett feleségül: azonban a szexualitásban nagy utat tettek meg együtt. Szembenéztek a tapasztalatlansággal, a saját test ismeretének hiányával, a libidó megismerésével, és még kísérletezgetni is tudtak együtt. Sikertörténet az övéké, a gond csak az, hogy olvasónk sokkal hamarabb élvez el, mint szeretné. Ez okoz problémát a házasságban. Sereg Tímea párkapcsolati mediátor és szexológus tanácsadó válaszol az újabb olvasói levélre.

A feleségemmel 20 éve vagyunk házasok, szűzen vettem őt feleségül, akkor volt 23 éves. A házasságunk rendben van, de a szexszel van egy kis baj. Sajnos, van, hogy hamar elélvezek, körülbelül 2-5 percen belül, és a nejem nem élvez el. Vettem neki csiklóizgatót, amit szex után használ, és azzal el tud élvezni. A kérdésem az, hogy hogyan tudom türtőztetni magam, tovább tartani, illetve mostanában amíg én reggelig dolgozom, van, hogy többször is használja nélkülem – gondolhat valaki másra közben vagy sem?

– olvasónk azon ritka férfiak egyike, aki szűz nőt vett feleségül. Ennek megvannak a maga előnyei és a hátrányai is, hiszen egy szűz nő nem ismeri a testét, nem tudja, mire vágyik, hogyan lenne jó neki a szex. Együtt, közösen találtak valamiféle megoldást arra, hogy mindketten kielégüljenek, azonban a levél soraiban ott van az a gond, ami megakadályozza mindkettejüket a jó szexben: az orgazmusra való rögeszmés törekvés, ami teljesítménykényszerhez vezet. Ha neked is van olyan mondanivalód, ami kikívánkozik belőled a párkapcsolatoddal kapcsolatban, ha a szexuális életed problémás, ha a randis tapasztalataid szeretnéd megosztani, ha szeretnél konkrét segítséget kérni, akkor Sereg Tímea párkapcsolati mediátor és szexológus tanácsadó várja a leveled a timea.sereg@centralmediacsoport.hu e-mail-címre. 

Az orgazmusközpontúság az ágyban nem célravezető

Az olvasói levélben leginkább az élvezésre van kihelyezve a szexuális probléma: mind a férfi levélírónk, mind pedig a felesége oldaláról ezt ismerhetjük meg. Azonban az a probléma ezzel a hozzáállással, hogy a szexualitás lényegi része vész így el: az odáig vezető út, annak hosszasabb folyamata. Mondhatnám úgyis, hogy ahogy megkapják a finom ételt, 2 másodperc alatt bepuszilják, ahelyett, hogy élveznének minden falatot, még akkor is ha esetleg képtelenek a végén megenni az egészet. Valami ilyesmi a kettő között a különbség.

Vegyük ketté a problémát: férfi olvasónknak gondja van az élvezéssel, szeretné tovább bírni, mint amennyire most megy. Ezt meg lehet tanulni, el lehet sajátítani, könyvekből, edukatív videókból, szexualitással foglalkozó szakemberektől. Amit most rögtön megtehet, az az, hogy a behatolás helyett inkább az előjátékra fókuszálnak, és abból legyen sokkal több: legalább félóra, aminek a végén történik meg a behatolás. Az is jó döntés, ha a feleségét előtte elégíti ki, kézzel, szájjal, nyelvvel, vibrátorral, és csak ezután történik meg a behatolás. Sok-sok férfinek az előjáték során lelankad a pénisze, és emiatt nem kell félni, normális, hiszen a partnerre koncentrál, nem saját magára. Érdemes a lankadás után megvárni, amíg magától visszatér a pénisz merevsége: feküdjön rá teljes testtel a feleségére, a nemi szerveik érjenek össze, érezzék egymást. Ettől visszatérhet a merevedése, de ha nem, akkor az előjátékkal próbálkozzanak tovább.

szexualitás

Forrás: Getty Images

A feleség és a csiklóizgató kapcsolata teljesen érthető, hiszen ezek a kütyük rendkívül erőteljes ingereket adnak minden nőnek. Ha ehhez már hozzászokott a felesége teste, akkor érdemes lenne ezt is inkább a végére tartogatni a közös játszadozásban, esetleg összehangolni a behatolással. Tehát van arra mód, hogy a szexuális életük teljesebb legyen, mondhatni csak egy kisebb finomhangolásra van szükség. Nem érdemes a csiklóizgatós önkielégítésbe többet belelátni, mint ami: hogy kire, mire gondol a felesége, azt csak ő tudja. Azt kell tudni a vibrátorokról, csiklóizgatókról, hogy ezeket semelyik férfi pénisze, annak mérete nem tudja helyettesíteni. Ezek motoros eszközök, amik a csiklót nagyon erőteljesen izgatják. A csiklóban 8000 idegvégződés van, kétszer annyi, mint a makkban! Így érdemes ezeket kezelni, és adott esetben ritkítani.

Az előjáték azért is lenne fontos, mert láthatóan a feleségének több időre van szüksége ahhoz, hogy izgalmi állapotba kerüljön. A nők többségének másabb a libidója, mint a férfiaknak, úgynevezett reagáló a libidónk, ami azt jelenti, hogy evés közben jön meg az étvágy. Több csókolózással, simogatással, egyéb izgatási módokkal bátran kísérletezgessenek: ez lehet a csúnyább beszéd, lehet például az, ha lekötik egymás szemét, lehet azt is, hogy más helyszínen próbálkoznak, mint megszokták. Újdonságokat, izgalmakat, randizásokat javaslok, és beszélgessenek egymással arról, kinek mit jelent a szexualitás, mit szeretnek egymásban, mi az, ami izgató. 

Sok-sok pár úgy éli meg a szexet, ahogy olvasónk, és túlságosan az orgazmusra koncentrálnak. Ezzel azonban a teljesítménykényszer, a merevedési gondok, az ejakulációs zavarok elkerülhetetlenek. Ha tartósan fennáll a gond, azaz 4-6 hónapja problémák vannak az ejakulációval, a merevedéssel, érdemes szakemberhez fordulni.

Kérdezz, írj nekünk!

Ha szeretnél szexológustól, pártanácsadótól választ kapni a téged érintő problémákról, ha elakadtál a magánéletedben, ha a társkereséssel vannak gondjaid, esetleg még szűz vagy, várjuk a kérdésed! Aggódnod nem kell, minden esetben névtelenül jelenítjük meg a kérdésed, az évszámokat, éveket is átírjuk, hogy senki ne ismerjen rád. A leveled várjuk a timea.sereg@centralmediacsoport.hu e-mail-címre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top