Szabadidő

Öltöztess 6 millió embert!

Ennyien használják ugyanis a világ legnagyobb közösségi divatoldalát. A szálláskeresés új módjairól, nőies festményekről és a Tetszik gomb rejtélyéről is írunk heti webes válogatásunkban.

1. Vannak szakmák, amelyekhez egyszerűen mindenki ért Magyarországon, mi vagyunk az önjelölt futballedzők és pedagógusok országa. Szintén elmondható, hogy határozott véleménnyel vagyunk arról, milyen ruha milyen cipőhöz passzol, valamint hogy kinek mi áll jól. A webkettőnek hála, ma már nemcsak a szomszéd Rózsin köszörülhetjük a nyelvünket, hanem majdnem élesben is kipróbálhatjuk, van-e gőzünk a divatról, vagy csak a szánk jár.

A Polyvore.com oldalon bárkiből lehet stylist. Szetteket állíthatunk össze különböző stílusokban online üzletek kínálatából, amelyeket a közösség értékel, tanácsokat adhatunk másoknak öltözködési kérdésekben, és versenyekre is benevezhetünk kollekciónkkal. Tehetségeket keres Makány Márta is divattervező, fotós, sminkes, stylist kategóriákban, a pályázati kiírás a blogján olvasható.

Polyvore
Polyvore
Makány Márta felhívás
Részletekért katt a képre!


2.
A webes újságírást tanító amerikai professzor, Jeff Jarvis szerint az ún. közvetítő iparágak és foglalkozások, mint az ingatlanügynök, avagy az utazási irodák szervezői, belátható időn belül ki fognak halni. Van még valaki, aki nem az interneten szervezi meg nyaralását? Az Airbnb.com hasznos cím lehet azoknak, akik a hotelek egyenvilágától távol képzelik el nyári szabadságukat. A Time magazin szerint az oldal a „szálláshelyek eBaye”, amelyen barátok ajánlására, vendégek értékelésére alapozva kereshetünk szállást az egész világon, legyen az matrac vagy kastély. Biztonságosabb, mint a CouchSurfing, hiszen a kapcsolatfelvétel és a fizetés az Airbnb-n keresztül zajlik. Pozitív: jóval átláthatóbb és rendszerezettebb, mint a legtöbb magyar szálláskereső oldal.

Airbnb.com
Airbnb.com – Akár egy ilyen kunyhóban is töltheted a nyarat


3.
Janet Hill kanadai festő. Festményei helyre kis csendéletek csinos szobabelsőkkel, elvágyódó, elegáns nőkkel, szép cipőkkel és rengeteg gusztusos süteménnyel! Jane Austin-regényeket lehetne velük illusztrálni, ha lenne ízlésük a magyar könyvkiadóknak. Nincs sok köze 2010-hez és a poszt-posztmodernhez, talán túl cukormázas is, mégis ritka vizuális élmény. Ajánljuk mindenkinek a portfólióját, aki szépségre, bájra, fényre vágyik. Képei az Etsyn is megvásárolhatók.

Janet Hill
Janet Hill
Több festményért katt a képre!
Janet Hill
Janet Hill
Több festményért katt a képre!

4. A Tetszik gomb az napjainkban, ami a nyolcvanas években a kitűző és a feliratos póló volt. Rég megérett a társadalomtudományos kutatásra, szóalkotási potenciáljától („lájkolom”) kezdve kommunikációs szerepéig („miért akarom ország-világgal tudatni, hogy valami tetszik???”). Ezen az oldalon azt láthatjuk, szó szerint, mi tetszik éppen a világnak.

Akár a Nők Lapja Cafe-t is figyelemmel kísérheted
Akár a Nők Lapja Cafét is figyelemmel kísérheted – Like button

5. Legyen az esküvői meghívó vagy üzleti prezentáció, blogbejegyzés vagy profi kiadvány, sokan dolgoznak közülünk számítógéppel és színekkel. Ha bizonytalanok vagyunk, hogy egy képhez milyen színt válasszunk, segítségünkre lehet a Pictaculous. Csak fel kell tölteni az adott képet, és a program már mutatja is az ajánlott színpalettákat.

Pictaculous
Pictaculous


6.
A legjobb blogok mindig valamilyen különleges ötleten és letisztult kivitelezésen alapulnak. Ilyen az A Collection a Day, 2010 is. Az illusztrátor Lisa Congdon gyűjtőszenvedélyét éli ki, és mutatja be valós és képzelt kollekcióit, naponta egyet, egy éven keresztül. 

Lisa Congdon gyűjtőszenvedé
Lisa Congdon kollekcióit a képre kattintva nézheted meg

 

Lisa Congdon gyűjtőszenvedé
Lisa Congdon kollekcióit a képre kattintva nézheted meg


 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top