Sztárok

Diane Lane, a “szatyrosnéni”

Diane Lane-t barátai és rosszakarói egyaránt "szatyrosnéni"-nek csúfolják; az Oscar-díjas színésznő azonban nemrég nyilvánosan elárulta, hogy tud erről, és nem bánja. Sőt, büszke rá.

„Elég, ha mindenki annyit tesz, amennyit saját erejéből tud – mondta ünnepi pohárköszöntőjében a gyönyörű színésznő. – Engem azért csúfolnak az ismerőseim, mert mindig magamnál hordok két jó erős, nem eldobható szatyrot: ezzel kezdtem a környezetvédelmi elkötelezettségemet, és bár azóta fejlődtem kicsit, ehhez a szokásomhoz ragaszkodom: soha, sehol nem fogadok el eldobható szatyrot.”

Lane legutóbb Észak-Karolinában, egy kis tengerparti faluban dolgozott: ott készült az Éjszaka a parton című romantikus filmje. A beszámolók szerint már a saját színészi szerződésében több oldalt tett ki azoknak a szabályoknak a felsorolása, amelyeket az egész stábnak el kellett fogadnia, ha őt akarták főszereplőnek.

Diane partnere a szintén igen határozottan környezettudatos Richard Gere volt, ezért a filmesek valóban kénytelenek voltak betartani az összes, saját sztárjaik által szabott környezetvédelmi előírást.

Éjszaka a parton (Nights in Rodanthe), hazai bemutató: november

IC Press

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top