Sztárok

Batman barátnője

Nem tartozik a legismertebbek közé, legalábbis eddig nem így volt. Egy hollywoodi szuperprodukció azonban most egy csapásra a menők közé emelte. Ám Maggie Gyllenhaal maradt az a lány, aki eddig is volt.

A titkárnő című filmmel robbant be a köztudatba, meg persze azzal, hogy ő Jake Gyllenhaal nővére. Mostanság az új Batman-filmben domborít, így vele is a produkció sajtótájékoztatóján, Barcelonában beszélgetek. Meglepődöm, amikor először látom, nagyon magas, nagyon vékony nő, tökéletes sminkben, visszafogott kisruhában. Valahogy mindig úgy képzeltem, Maggie egy kicsit flúgos csaj – a szó jó értelmében –, aki klumpában és virágokkal a hajában jár. De az első mondatai után rájövök, nem tévedtem olyan nagyot.

– Sokan meglepődtek, hogy az új Batman-filmben ön játssza Rachel szerepét. Eddig ugyanis nem nagyon tűnt fel hatalmas költségvetésű mozikban. Hogy érezte magát Hollywoodban?

– Bevallom, nagy rajongója vagyok a rendezőnek, Chris Nolannek, és persze az is sokat nyomott a latban, hogy a partnere lehettem Christian Bale-nek, Aaron Eckhartnak, Gary Oldmannek vagy Heath Ledgernek. És akkor még nem is említettem a többi zseniális színészt, akik a produkcióban részt vettek. Csoda, hogy képtelen voltam ellenállni a felkérésnek? Hollywoodban pedig úgy éreztem magam, mint Alice, amikor Csodaországba csöppent. Élveztem a felhajtást és a nekem kijáró figyelmet, a luxust, és azt is, hogy arrafelé hihetetlen túlzásokra képesek a show-bizniszben. Emellett rengeteg új dolgot is tanultam. A filmen hatalmas apparátus dolgozott, és mindenki pontosan tudta, hogy mikor mi a teendője, talán csak én voltam egyedül, aki néha téblábolt egy kicsit, és a helyét kereste. Engem leszámítva, ez a gépezet rettentően olajozottan, csodálatra méltóan szervezetten működött.

– A képregényeknek is nagy rajongója?

– Nem állítom, hogy gyerekkoromban folyton képregényeket bújtam. Brooklynban nőttem fel, a szüleim bevándorlók voltak, ezért kamaszkoromban inkább a lányregényeket szerettem, tele voltam romantikus álmokkal, és közelebb állt hozzám egy rózsaszín szoba képe, mint
a denevérember sötét világa. A testvérem viszont imádta a képregényeket, mind a mai napig rajong értük, szóval neki hála, azért mindig naprakész voltam a szuperhősökből. Ha lesz egy kisfiam, biztos, hogy neki is veszek majd néhány füzetet, hátha rákap.

A cikk folytatását megtalálod a legújabb Maximában. Keresd az újságárusoknál!
www.maximanet.hu

Batman rekordot döntött »
Bale civilben nem Batman »
A sötét lovag »
Film.lap.hu »
Batman.lap.hu »
Hollywood.lap.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top