Sztárok

Lady Diana előkerült levelezése

Nemrég előkerült néhány olyan levél, amelyet a hercegnő fiatal éveiben írt, amikor már az udvar közelébe került, de még nem szakadt el teljesen korábbi életétől. A címzett Diana egykori dajkája, Mary Clarke, akivel úgy tűnik, még a hercegnő házasságkötése után is megmaradt a jó kapcsolat.

A levelek tartalma bensőséges és intim, de inkább az esendő ember tulajdonságai lelhetők fel benne, talán ezért sem akadályozta meg a királyi család, hogy azokat árverésre bocsássák. Az eddig ismeretlen tartalmú levelek kikiáltási ára tízezer font lesz, és egy jövő heti aukción kerülnek kalapács alá. Néhány idézet az értékes dokumentumokból már kiszivárgott. Egyik levelében, amelyet a friss házas Lady Di a dajkájának írt, arról panaszkodik, hogy bár nagyon élvezi a házasság intézményét, egy kis problémája mégis akad. Méghozzá az, hogy sokkal jobban szeretné, ha saját maga intézhetné a saját ruhái mosását és a vasalását.

 

Diana és Károly kapcsolatának kezdeti szakaszából származik az a mondat is, amely kifejezi a hercegnő szerelmes rajongását: „Imádom, hogy házas vagyok, és van valaki, akire minden időmet rászánhatom.” Később aztán arról is beszámolt Diana a bizalmasának, hogy milyen élmény volt első gyermekét várni: „A negyedik hónaptól éreztem jól magam”, írja a hercegnő, akit addig a terhesség reggeli rosszullétei gyötörtek. Biztosan mindenki emlékszik arra a jelenetre, amikor Diana John Travoltával táncolt. A hercegnő később igen kritikusan számolt be erről a kalandról: „Aki engem látott táncolni, akár egy elefántot is nézhetett volna.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top