Sztárok

Erika nem változott

Ki hinné, hogy a "Szerelemre születtem" című Zoltán Erika-sláger több mint két évtizede, 1986-ban hangzott el legelőször?

Tagadhatatlan, hogy mára már Zoltán Erika slágerei is a hazai retroláz kihagyhatatlan része, meghatározó jelensége is egyben.

 

Az új „Retrodisco” album olyan dalokat is tartalmaz, amelyek a nagyközönség számára is jól ismertek, de az új hangszerelések miatt az új generáció számára is izgalmas lehet. „Mindent a szemnek”, „Elvarázsolt éj”, „Miért sírnak ritkábban a fiúk”, és még sorolhatnánk. Az album külön érdekessége, hogy Erika mindegyik számot újraénekelte, és a kiadó, valamint a zenei producer, Szabó Zé teljes megdöbbenésére Erika hangszíne pontosan olyan maradt, mint ahogy a nyolcvanas évek derekán a közönség megismerhette.

Tényleg van abban valami, hogy a dohányzás valamikor komoly bosszút áll, különösen az énekesek esetében. Erika inkább a ruhára költötte, amit az album borítója is rögtön bizonyít, hiszen valóban egyedi ízléssel választódtak ki a fotózásra a disco Princess ruhái.
A november 7-én megjelenő albumon nem csupán a régebbi dalok kaptak helyet, hanem négy vadonatúj felvétel is kényezteti a kedves vásárlót. Az albumot egy svéd zeneszerző, Felix Persson és Valla Attila közös munkája nyomán az „Ölel a zene, mint rég” című dal nyitja, továbbá „Zuhanunk” címmel egy Zsenya–Tabár-szerzemény is helyet kapott. Erika két dalában ismerős hangokat fedezhetünk fel: az egyikben Josh és Jutta hívja fel magára a figyelmet, a másikban pedig békében és barátságban Erika együtt énekeli a „Mindörökké tart” című dalt Baby Gabival. Az album végére két nagyon jól eltalált remixegyveleg is feliratkozott, amelyek biztosan a házibulik és a diszkók nagy kedvencei lesznek.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top