Sztárok

Vilmos herceg édesanyja nyomdokaiban

A trónörökös életében jelentős pillanat érkezett el a múlt héten. Meglátogatott egy jótékonysági központot, ahol a hajléktalanok ügye áll a középpontban.

Ez még magában nem is lenne olyan érdekes, de a szervezetben egykor Diana hercegnő is lényeges feladatokat vállalt, ezért közel áll a munka a herceg szívéhez. „Emlékszem rá, amikor gyerekkorunkban anya elvitt engem és Harryt a központba. Fiatalabb voltam, és naiv, de segített abban, hogy hamarabb kinyissam a szemem a világra, és észrevegyem a benne élők szenvedését” – nyilatkozta az öröklési sorrendben második helyen álló herceg.

A jótékonysági intézmény most ünnepelte 40 éves fennállását, kiemelve azt az időszakot, amikor 1992 és 1997 között Diana hercegnő a patrónusa volt. De nem csak az idősebb testvér tartja fontosnak a jótékonykodást és édesanyjuk munkásságát. A vadóc Harry is kiveszi a részét a munkából, hiszen átvette annak a projektmenedzsernek a feladatait, aki eddig az AIDS-ellenes küzdelmet vezette egy intézménynél. Vilmos herceg egyébként nem szándékozik a királyi család „teljes állású” tagja lenni, hiszen januártól várja a királyi légierőnél betöltendő pozíció. A család szóvivője is azt nyilatkozta, hogy a herceg számára egyszerűen nem lenne elég, ha csak reprezentatív feladatokkal foglalkozhatna.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top