Sztárok

Születésnapos sztár: Rúzsa Magdi

Rúzsa Magdinak már nincs szüksége iránytűre, bár legújabb albumának ez a címe. Sikert sikerre halmoz, és a legnagyobb elismerésekben részesül. Saját bevallása szerint úgy érzi, megtalálta a helyét. Az énekesnővel a születésnapja után beszélgettünk.

– Fontosak számodra a születésnapok?

– Nagyon szeretem az ünnepeket, igazi bulizós ember vagyok. Attól függően, hogy milyen hangulatom van, hatvan vagy éppen csak két-három emberrel szoktam ünnepelni, hogy megint eltelt egy év. Idén kis, csöndes születésnapom volt. Szerettem volna elvonulni, gondolkodni, és sikerült magamban helyre tenni a dolgokat, amelyek foglalkoztattak.

– Vissza tudsz emlékezni, melyik évfordulód volt a legemlékezetesebb?

– Talán hatéves lehettem, amikor az első nagy bulit szervezték nekem otthon, az nagyon megmaradt az emlékezetemben. A tizennyolcadikat sem fogom elfelejteni, nagy társasággal ünnepeltünk, és mindenféle tökéletlenséget kaptam ajándékba. Volt ott minden, a bilitől a műanyag lapátig. A legkedvesebb ajándékom a gekkóm, amelyet Colának neveztem el. Lassan az is hagyománnyá válik, hogy mindig a születésnapom körül jelenik meg a lemezem. Idén is így volt. Az Iránytűre több dalszöveget is én írtam, és dallamos rockdalok születtek.

– Érdekel az asztrológia? Mennyire jellemzőek rád a Nyilas-tulajdonságok?

– Tipikus Nyilas vagyok, de Szűz az aszcendensem, ennek hatása is érződik rajtam. Céltudatos, akaratos vagyok, de néha előbújik belőlem a türelmesség is, amit azonnal megpróbálok elfojtani. Szeretem magamban az akaratosságot, így könnyebben el is érem a vágyaimat.

– Az elmúlt évek szinte rólad szóltak. Sorra nyerted a díjakat, énekelhettél a legnagyobb színpadokon, de érzed-e, hogy megváltozott az életed?

– Teljesen más környezetbe kerültem, meg kellett tanulnom mozogni a show-biznisz világában. Megtanultam már megvédeni is magam, mert többször szükségem volt erre az elmúlt években. Kemény munkával, de sikerült elérnem, hogy ne csak egy bulvárszereplőt lássanak bennem, hanem művésznőként tekintsenek rám. Ez mindennél fontosabb számomra. Az anyagi helyzetem is változott, egyedülálló nőként fenn kell tartanom a lakást, fizetnem kell a számlákat. Érzem, hogy nagyon hamar felnőttem, de most a helyemen érzem magam. Mindig az volt az álmom, hogy tudjak magamról gondoskodni, és ezt sikerült elérnem.

Névjegy
Neve: Rúzsa Magdolna
Születésnapja:1985. 11. 28., Vajdaság
Végzettsége: szülésznővér
Csillagjegye: Nyilas
Lemezei: A döntőben elhangzott dalok, Ördögi angyal, Kapcsolat koncert, Iránytű
Honlapja: www.ruzsamagdi.hu

– Mi volt számodra 2008 legszebb eseménye?

– Talán azt az időszakot emelném ki, amíg készült a lemezem. A kreatív munka engem nagyon feldob. Voltam Tunéziában, arra is örömmel emlékszem vissza. Most jártam először arab területen, és nagyon tetszett, de inkább a dél-amerikai dolgok vonzanak. Argentína, Peru és Mexikó például előkelő helyen szerepel azon a listán, ahova nagyon szeretnék eljutni.

– Egészen új oldaladról is bemutatkoztál, hiszen Andrew Lloyd Webber születésnapi gáláján musicalt énekeltél. Hogy érezted ott magad?

– Nem mondanám, hogy nagy musicalimádó vagyok, de azért ismerem valamennyire Webber munkásságát. Egy igazán szép dalt énekelhettem, és nagyon izgultam, hogy a szerző is elégedett legyen az előadásommal. Nagy élmény volt. Sok nagyszerű kollégával állhattam színpadon. Ilyen nagy nevű művészekkel öröm együtt fellépni.

– Egy újabb ünnep is közeleg. Hogyan töltöd a karácsonyt?

– Lehet, hogy kimennék Bécsbe egy kicsit, de még nem döntöttem el semmit. Az biztos, hogy idén nem akarok otthon üldögélni, valami másra vágyom. Annak nagyon örülnék, ha esne a hó. December 23-án a budapesti Wigwamban lesz egy fellépésem, amelyet a rajongói klubom szervezett, ez szép karácsonyi ajándék lesz számomra.

 

 

 

NYILAS

NYILAS: A Nyilas szülött nemes lelkű, jóakaratú, jókedvű, jóhiszemű és előítélet-mentes. Rendkívül nagyvonalú és barátságos. Szívesen és lelkesen segít, ha erre megkérik. Néha túlzásokba esik, így a segítségnyújtásban is. Előfordulhat, hogy többet is tenne, mint amire megkérik. Ezzel olykor örömet szerez, de olykor bosszúságot. Kicsit visszafogottabbnak kell lennie. Fontos, hogy ne akarja kitalálni, hanem kérdezze meg, miben segíthet. Más téren is hajlamos a túlzásokra, például evésben-ivásban stb. Szemfényvesztő, élvhajhász, szélhámos is tud lenni. Vigyáznia kell, hogy ne adjon okot arra, hogy széltolónak vagy hamis prófétának nevezzék. Szeret vallási, világnézeti és filozófiai témákról olvasni és beszélgetni. Keresi a magasabb összefüggéseket, a mögöttes okokat, végső soron az élet értelmét. Fejlett igazságérzete van. Nem bírja elviselni, ha vele vagy bárki mással igazságtalanság történik. Nemes lelkű lovagként, keresztes lovagként védelmezi a rászorulókat. Képes az ellentétek fölé emelkedni, és egy magasabb szempontból szemlélni a dolgokat. Nagy távlatokban gondolkodik. Olykor túlságosan előreszalad az időben. Annyira leköti a jövő, hogy elmulasztja a jelen pillanatot. Célja, hogy békességet teremtsen, és hogy mindenki visszataláljon az igazság útjára. Hajlamos olyan magas lóról beszélni, hogy senki nem érhet fel az ő „nagyszerűségéhez”. Ha ezt sikerül felfedeznie magában, elszégyelli magát. Ezután van esélye felülemelkedni az egóján, és meglátni az összefüggéseket. Rájöhet arra, hogy minden a Teremtő megnyilvánulása. Innentől hiteles és tiszteletre méltó „tanító” válik belőle, akinek nincs szüksége katedrára ahhoz, hogy tanítson – hiszen ha kinyitja a száját, ezt fogja tenni…

 

Előrejelzés a most, a születésnapján induló évre:

A most induló évben, vagyis a következő 12 hónapban a legfontosabb az lesz, hogy igyekezzen a megkezdett utat folytatni. Bár sok új lehetőség fog adódni, szelektálnia kell. „A jóból is megárt a sok” elve látszik érvényesülni. Szinte kapkodni fogja a fejét, hogy mennyi új ember, új téma fogja megtalálni. Nem kell nemet mondania, de nem is szabad rögtön, meggondolatlanul elköteleződnie.

A másik fontos feladata az lesz, hogy igyekezzen pontosan és érthetően kifejezni magát. Figyelembe kell vennie a másik fél intellektuális szintjét. Ha egyetértésre törekszik, akkor muszáj lesz a másik stílusában beszélni, mert ő csak így fogja tudni befogadni, amit a Nyilas szeretne elmondani. Ha magas lóról beszél, akkor ösztönösen bezárkózik a másik, mivel támadásként, kritikaként fogja fogadni, bármiről legyen szó. Ezt elkerülendő lassan, türelmesen és egyszerű szavakkal kell beszélnie.

A harmadik téma a helyes és nemes célok kitűzése. Nem baj, ha magasra teszi azt a bizonyos lécet, de emlékeztetnie kell önmagát, hogy akkor lesz sikeres a következő éve, ha a hosszú távú tervek szem előtt tartása mellett most tesz érte, vagyis készítenie kell egy okos stratégiát. Meg kell terveznie, hogy mikor mit tehet a cél elérése érdekében. Ne várjon a holnapra, hanem mindennap tegyen egy kis lépést! És egyszer csak azt fogja észrevenni, hogy megvan, sikerült!

Megasztár.lap.hu »
Rúzsa Magdolna.lap.hu »
Zene.lap.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top