Sztárok

Peruban karácsonyozik az írónő

Az idei év egyik szenzációja volt Golenya Ágnes "Az aranyasszony útja" című könyve. Az írónő már a folytatáson dolgozik, s hogy még hitelesebb legyen a mű, hónapok óta Peruban figyeli az őslakosok életét.

– Hat lagúna van 5000 méter magasan, ahová lóháton lehet feljutni – mesélte Ágnes. – Nem kis edzés ez a tüdőnek és a szívnek. Egész nap kokalevelet rágtunk, ami borzalmas ízű, de tény, hogy se éhség, se szomjúság nem gyötört, és a magaslati levegőt is segített elviselni. Itt fent a tüdő szabályosan ég, a szív pedig majd kiugrik a helyéről.

A sacsasok fent a hegyekben elszórtan élő közösség. A főnökük, a campero, egy ostorral tartja a rendet. Az ostor szarvaslábból és fonott tehénbőrből készül. A campero használhatja egyedül fegyelmezésre a közösségen belül, illetve ha kell, akkor büntet is vele. Az ostorral ugyanúgy csattogtatnak és éppúgy csapnak, mint a mi karikásunkkal.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top