Sztárok

2008 hazai albumai

A tavalyi évben is sorra születtek a remek könnyűzenei albumok, ám a letöltések miatt egyre kevesebb aranylemezt akaszthatnak falukra a zenészek.

A Magyar Hanglemezgyártók Szövetsége által összeállított lista alapján látszik, hogy 2008-ban a könnyűzenei albumok közül mindössze Ákos, Deák Bill Gyula, a Groovehouse, Kasza Tibor, a Kispál és a Borz, a Nox, a Republic, Rúzsa Magdi, Szekeres Adrien, Szulák Andrea és Zséda albumából sikerült eladni minimum 7500 darabot.

A musicalláznak köszönhetően bearanyozódott Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra, Dolhai Attila, az Adagio és az István, a király jubileumi előadásának hangfelvétele is.

A mulatós műfajban 2008-ban Márió, illetve a Váradi Roma Café lemezei taroltak, míg népzenei vonalon Palya Bea és a Csík zenekar könyvelhetett el szép sikereket.

Aranylemezzé vált Varnus Xaver két albuma is, illetve a gyerekekhez szóló korongok közül például Halász Judit legújabb műve és Utasi Árpi meséi.

Szomorú aktualitása volt Kaszás Attila CD-jének, melyen az elhunyt színész és egykori barátai szórakoztatták a kicsiket. Év végére pedig aranylemezzé vált a Dés László és Bereményi Géza dalait tartalmazó album is, melyen Udvaros Dorottya, Básti Juli, Cserhalmi György és Kulka János énekel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top