Sztárok

Terminátor lesz a Denevéremberből

A múlt év legnagyobb bevételt hozó hollywoodi mozija a Batman-sorozat új epizódja, A sötét lovag volt, amely bemutatójának hétvégéjén 158,4 millió dollárt hozott az alkotóknak, és összesen 531 milliós bevételt ért el az USA-ban.

A negatív hőst, Jokert játszó Heath Ledger esélyes a posztumusz Oscar-díjra. A második legnépszerűbb film a Vasember volt, 318,3 milliós bevétellel, a harmadik pedig a vasembernek már korántsem nevezhető Harrison Ford főszereplésével készült legújabb Indiana Jones-film, A kristálykoponya királysága, 317 millióval. A felmérések szerint továbbra is főként a fiatal férfiak járnak moziba, ugyanakkor idén több olyan film is a vásznakra került, amelyek elnyerték a lányok-asszonyok tetszését. Ilyen volt a Szex és New York egész estés változata, illetve az Alkonyat című vámpírtörténet vagy az ABBA-slágereket feldolgozó Mamma Mia! musicalfilm.

A hollywoodi stúdiók 2009-et is bevált sorozatok folytatásával akarják emlékezetessé – így a gazdasági válság ellenére üzletileg is sikeressé – tenni. Nagyon sokat várnak a hatodik Harry Potter-filmtől – ennek címe Harry Potter és a félvér herceg –, mivel az első öt rész összesen 1,41 milliárd dollárral hizlalta az filmipar pénztárcáját. A Terminátor új részét az időközben politikussá avanzsált Arnold Schwarzenegger helyét átvevő Christian Bale-re építik, aki Batmanként már kétszer megmentette a világot.

Forrás: Sg.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top