nlc.hu
Sztárok
Születésnapos sztár: Zséda

Születésnapos sztár: Zséda

Zsédenyi Adrienn izgalmas évet zárt, és tervei szerint 2009-ben sem fog unatkozni. Többszörös aranylemezes előadó, akinek telt házzal mennek a koncertjei, otthon pedig lelkiismeretes anyuka, aki csodaként éli meg a kisfia minden mozdulatát.

– Mennyire fontosak számodra a születésnapok?

– Általában fontos nekem, hogy megemlékezzem azokról, akik fontosak nekem, közel állnak hozzám. Ha valaki igazán fontos, szeretek én lenni az első, aki felköszönti. De nem csak a születésnapokat tartom számon! Általában az ünnepek fontosak számomra. Szeretem kitalálni, hogy ki mire vágyik, ellesett gesztusokat, mondatokat figyelek, hogy mindenkit azzal lephessek meg, ami tényleg a legtitkosabb vágya. Persze a saját születésnapomat is szeretem. Nem rémít meg az idő múlása, szeretek visszanézni ilyenkor az elmúlt évre – a szó legszorosabb értelmében, hiszen az év utolsó előtti napján születtem –, és végiggondolni, mennyi mindennel lettem gazdagabb, bölcsebb, tapasztaltabb.

– Rendezel ilyenkor partikat, vagy csak családilag ünnepelsz?

– Ez mindig nehéz kérdés, hiszen december 31-én az egész ország bulizik, 30-án meg erre készülnek. Ráadásul az év ezen időszaka számomra általában munkával telik, így a születésnapomon, ha választhatok, inkább családi körben maradok. Bár egyszer nagyon szeretnék egy hatalmas partit rendezni a születésnapomra.

Névjegy
Neve: Zsédenyi Adrienn
Születésnapja: december 30.
Csillagjegye: Bak (Nyilas aszcendenssel)
Családi állapota: férjezett
Gyermeke: Nimród
Szólólemezei: Zséda (2002), Zséda-Vue (2004), Ünnep (2005), Rouge (2008)

– Emlékszel, mi volt eddigi életedben a legérdekesebb születésnapod vagy ajándékod?

– Mindig azok az ajándékok hatnak meg nagyon, amelyeken érzem, hogy odafigyelés eredményeként kapom őket.

– Érdekel az asztrológia? Tipikus Baknak tartod magad?

– Foglalkoztat a kérdés, hogy milyen utat jelöltek ki számomra a csillagok. A komoly asztrológusokra oda szoktam figyelni, de nem olvasgatom például a napilapok horoszkópjait. Ez szerintem ennél árnyaltabb, személyre szabottabb dolog. Sok minden igaz rám abból, amit a Bakokról mondanak. Az aszcendensem Nyilas, mostanában ennek is szoktam érezni a hatását magamon.

– Melyek voltak számodra 2008 legfontosabb mozzanatai?

– Elképesztően izgalmas és mozgalmas év volt! Úgy érzem, mind zeneileg, mind személyiségemben kiteljesedtem. Ez az új lemezemen, a Rouge-on is tetten érhető. Talán egyik eddigi albumom sem volt ennyire színes, egyikért sem küzdöttem annyit, mint ezért a negyedikért. Mindeközben Nimród megtanult járni, formálja az első szavakat, én pedig igazi fiús anyukává lettem! Ha nem is a születésnapomra, de karácsonyra megkaptam az egyik legszebbet a közönségtől: a Rouge aranylemez lett, alig két hónappal a megjelenést követően.


– Anyaként mennyiben változott meg az életed?

– Szinte mindenben és semmiben egyszerre. Olyan természetes ez a változás, annyira akartam, hogy szinte észre sem veszem. Persze kicsit többet kell szerveznem, hogy mindenhol helytállhassak, de közben meg annyira boldog vagyok, hogy százszor ennyit is megérne. Sokan mondják, hogy lazább, vagányabb lettem, ezt biztos, hogy Nimródnak köszönhetem, hiszen ő igazi kis férfi, és ahhoz, hogy kordában tarthassam, bizony nekem is fel kellett vennem a ritmust!

– Mindig tökéletes eleganciával jelensz meg a fellépéseken, rendezvényeken. Előfordul azért, hogy csak úgy, melegítőben leszaladsz a boltba?

– Néhány hónapja megleptem magam egy fekete melegítővel és a hozzá való edzőcipővel. Eddig ilyesmit csak sportoláshoz viseltem, de be kell látnom, néha nagyon jó érzés a tűsarkú helyett ebbe ugrani bele, és a turnébuszba is sokkal jobban esik így beülni! De a boltba nem így járok.

– Az elegancia mellett a visszafogott nyugalom a másik „védjegyed”. Emlékszel, hogy mikor keltél ki magadból utoljára? Sosem kiabálsz senkivel?

– Nem vagyok kiabálós fajta. Vannak emberek, akik nagyon jól tudják efféleképpen kifejezni indulataikat, érzéseiket, és be is jön nekik. Nekem valahogy nem áll jól. Én amolyan tépelődős, megbeszélgős fajta vagyok.


– Mit kívánnál magadnak 2009-re? Van-e még olyan vágyad, amely megvalósításra vagy beteljesülésre vár?

– Biztos megkapom majd, hogy közhely, de az egészség a legfontosabb, a családomé és a magamé. Ha az megvan, akkor a legnagyobb dolgokra is van erőm! Ha lehet kívánságom, ezt kérem, és persze azt, hogy ez a csoda, amelyet Nimródtól kapunk, örökre így maradjon. Amire pedig idén az erőmet szeretném koncentrálni, az a májusi Aréna-koncertem lesz. Igazi show-t szeretnék varázsolni a közönségnek.

BAK – Szakértőnk, Székelyhidi Ágnes elemzése

A Bak szülöttet szinte mindenki komolynak és fegyelmezettnek tartja, és van ebben igazság, hiszen a Bak kulcsszavai a kötelesség és felelősség. Ő ugyanis hangsúlyt fektet a kemény munkára, és komolyan veszi a kötelességeit. A Bak nem tud veszíteni, ennek köszönhetően nem is maradnak el a sikerek. Lehet, hogy lassan érnek be az eredmények, de előbb-utóbb beérnek, ezt talán ő tudja a legjobban, mivel megfontolt, körültekintő, és hosszú ideig képes koncentrálni. Sajnos gyakran kíméletlen önmagával, rosszabb esetben a környezetével is. Hajlamos az önsanyargatásra. Nem sokat törődik a külsőségekkel, de azért igényes és ápolt. Kár, hogy ritkán dicsér meg valakit, mivel nem a melegség és a gyengédség az erőssége. Meglehetősen rideg és zárkózott. Jobb lenne, ha nagyobb bizalommal fordulna a körülötte lévő emberekhez. Természetesen megválogathatja, hogy kit enged közel magához, de nem szabad teljesen elszigetelődnie az emberektől. Valójában remete ő, meglehetősen távolságtartó és bizalmatlan. Tiszteletben tartja mások magánéletét, és elvárja, hogy mások is így tegyenek. Nem szereti a céltalanságot sem, mivel ő ambiciózus és kitartó. Szívósan és elszántan halad a célja felé. Sosem adja fel. Hajlandó komoly áldozatokat hozni és sok mindenről lemondani a cél érdekében. De téved, ha azt hiszi, hogy az élet csak munkáról szól. Meg kell tanulnia lazítani és kikapcsolódni. Kevesen tudják róla, hogy remek humorérzéke van. Ezt csak a közeli barátai körében juttatja érvényre. Az válhat a barátjává, aki képes kivárni, hogy a Bak megbízzon benne, tudniillik az ő bizalma ritka és nagy kincs.

Előrejelzés a most, a születésnapján induló évre:

Ebben az évben, vagyis a következő 12 hónapban a legfontosabb az lesz, hogy merjen gyökeres változtatásokat véghezvinni. Amennyiben elég bátor lesz, a sikerek gyorsan jönnek. Természetesen nem kell semmit elhamarkodnia. Gondoljon át alaposan mindent! Készítsen tervet, de ne ragaszkodjon mereven semmihez! Rengeteg energiája lesz a kivitelezéshez, de nyugodtan kérhet segítséget. Ne akarjon egyedül megoldani mindent! Ne szakadjon bele! Számíthat a szerettei, barátai, családtagjai támogatására.

A másik fontos dolog, hogy beszéljen az álmairól! Ossza meg a hozzá közel állókkal mindazt, amire készül. Ha mesél ezekről, akkor pozitív energiát és hitet ad a megvalósulásukhoz, és ez maga a teremtés. De arra vigyázzon, hogy csak pozitívan nyilatkozzon, mert a kétségek és a félelem is képes manifesztálódni! Amennyiben félre tudja tenni az aggodalmát, csak jó dolgok fognak történni vele.

A harmadik, hogy a Bak a zsigereiben érzi: az idő neki dolgozik. Ebben az évben ezt meg is tapasztalhatja. Ehhez elég, ha megteszi a tőle telhetőt, a többit pedig átengedi az időnek. Ha van bátorsága rábízni magát az időre, úgy az váratlanul és meseszerűen fog megoldani lehetetlennek látszó problémákat. Szinte nem lesz olyan helyzet, amelyből ne jöhetne ki szerencsésen. Itt lesz az ideje, hogy belássa, neki is lehet szerencséje. Megérdemli, hogy ő is kapjon segítséget hirtelen és „terven kívül”, hiszen nem lehet mindent előre eltervezni, bármennyire tudatos és céltudatos is. Attól, hogy ilyet még nem tapasztalt, még kipróbálhatja!

Zséda.lap.hu »
Zene.lap.hu »
Magyarzene.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top