Sztárok

A Diana kiállítás

Ez a pompás kiállítás Diana walesi hercegnő életének és munkájának állít emléket. A kiállítás termeiben megtekinthetők Diana gyermekkkorának emlékei, eljegyzése Charles herceggel, tündérmesébe illő királyi esküvőjük, gyermekeik és Diana élete és munkája, melyet korai halála szakított félbe.

Diana Frances Spencer 1961. július elsején született a Norfolk megyei Sandringham birtokon, a Park House-ban. Szülei II. Erzsébet királynő birtokán éltek, Diana gyermekkori játszótársa a királynő két kisebb fia, Andrew és Edward volt.
Ő volt a legfiatalabb Edward John Spencer és Frances Ruth Burke Roche három lánya közül.

1981. február 24-én bejelentették, hogy Lady Diana Spencert feleségül kérte a walesi herceg. Háromszáz éve ő volt az első angol nő, aki trónörököshöz ment feleségül.

1981. július 29-én házasodtak össze a londoni St Paul székesegyházban, a ceremóniát 750 millióan nézték világszerte a tévé képernyőjén.

Diana walesi hercegnőnek két fia született, Vilmos herceg 1982. június 21-én, és Henry (Harry) herceg, 1984. szeptember 15-én, bátyjához hasonlóan ő is a londoni St Mary’s Hospitalban.

A Diana: a celebration kiállítás bemutatja egyedülálló életét és ránk hagyott örökségét. A figyelemreméltó kiállítás bemutatja legendásan divatos ruháit, Charles herceggel kötött eljegyzését és az utána következő bámulatos királyi esküvőt, melyet világszerte televízión követtek a nézők.

A kiállításon Diana gyermekkora is megismerhető, látható, hogy egy átlagos kislányból – jótékonysági munkájában kifejeződő emberi melegségének és törődésének köszönhetően – hogyan vált kora egyik leginkább tisztelt és becsült asszonyává.

 

A hercegnő együttérzésével, stílusával és emberi melegségével az egész világot megérintette. Ez a kiállítás tisztelgés élete, munkája és a világra hagyományozott öröksége előtt.

 

 
Megnézem
Összes kép (1)

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top