Sztárok

DIANA GYERMEKKORA

A méltóságos Diana Frances Spencer 1961. július elsején született, a királynő sandringhami birtokán álló Park House-ban, a hetedik Spencer gróf egyetlen fia, Johnnie, és neje, Frances gyermekeként. Frances Lord és Lady Fermoy kisebbik lánya volt, akik szintén Sandringhamben laktak, és jó barátságot ápoltak VI. György királlyal és a néhai anyakirálynővel. Diana gyermekkora első éveit a Park House-ban töltötte, ahova szülei Lord Fermoy halála után költöztek.


Diana 1970-ig a Norfolk megyei King’s Lynnbe, a Silfield iskolába járt, majd a szintén Norfolk megyei Dissben található leányiskolába, Riddlesworth Hallba.

 

1969-ben elváltak szülei, a gyermekek apjukkal maradtak. 1975-ben, amikor Diana 13 éves volt, a hetedik Spencer gróf elhunyt, és Diana apja örökölte a címet, így a család ősi otthonába, Althorpba költöztek.

 

 

Dianát a Riddlesworth Hallból egy másik leányiskolába íratták, a Kent megyei Sevenoaks melletti West Heathbe. Spencer gróf nevelőként dolgozott az iskolában, és az ott töltött évek során Diana kezdett kiemelkedően jó sportolóvá válni.

 

1978 januárjában egy tanévet a svájci Alpin Videmanette intézetben töltött. Gyötrő honvágya miatt hazautazott Angliába, ahol nevelőnőként kezdett dolgozni, először Hampshire-ben, ahol Whitaker őrnagyék lányára, Alexandrára, majd egy amerikai család kisfiára, Patrick Robinsonra vigyázott.

 

1978 őszén elvégezte Mrs. Russell főzőtanfolyamát Wimbledonban, a következő évben pedig édesanyja vásárolt neki egy lakást a South Kensington-i Coleherne Courtban, ahol legjobb barátnőivel együtt lakott. Elkezdődött Diana élete egyedülálló, független nőként. Nővére és barátai lakásának takarításával kereste a pénzt, 1979 áprilisában pedig segédóvónői állást kapott a pimlicói Young England óvodában. Egészen eljegyzése bejelentéséig, 1981 februárjáig ott dolgozott.

 

 
 
 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top