Sztárok

DIANA HERCEGNŐ MUNKÁJA

Diana hírnevét a jó ügy szolgálatába állítva fáradhatatlanul kampányolt azokért a jótékony célokért, melyekben hitt. Amikor 1996-ban végül úgy döntött, visszavesz kicsit a munkából, több mint száz szervezet szerepelt azok listáján, melyekre idejét áldozta és melyeket támogatott.

Ekkor úgy döntött, hat szervezetre koncentrálja erőfeszítéseit: a fiatal hajléktalanokat segítő Centrepointra, a Lepramisszióra, mely több mint harminc országban kezel leprásokat, a Nemzeti AIDS-alapítványra, amely HIV- és AIDS-betegekkel foglalkozik, a Great Ormond Street-i gyermekkórházra, a Royal Marsden Kórházra, mely rákkezelésekre specializálódott, és az Angol Nemzeti Balettre, mivel a tánc volt egyik nagy szenvedélye.

A hercegnő nehéznek tartott és „nem kifejezetten divatos” ügyeket is felkarolt. 1987-ben Diana volt az első híresség, akit lefényképeztek, amint kezet fog egy AIDS-beteggel.

 

Tíz évvel később a taposóaknák elleni kampányban való részvétele nemzetközi visszhangot keltett, és sikerült úgy az érdeklődés középpontjába helyeznie az ügyet, ahogyan senki más nem tudta volna.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top