Sztárok

Nemzetközi turnén a legendák

A világhírű Jégszínház társulata a jubileumi előadások után európai turnéra készül. A gyerekek nagy kedvence, a Pinokkió és a bátor hős, Zorro jégmeséje is januárban jubilál. Alig tértek haza horvátországi és törökországi turnéjukról, máris újabb európai turnéra készülnek.

A kalandokban bővelkedő Zorro legendája a gyerekek nagy kedvence. Ezt mutatja az is, hogy amióta műsorra tűzték, telt házzal megy a produkció. A Zorro a hazai világpremiert követően a horvátországi és törökországi közönség előtt aratott hatalmas sikert. A Jégszínház társulata a bátor hős jégre vitt változatát 100. alkalommal tűzi műsorra január 18-án.
Ki ne ismerné a csetlő-botló fabábu, a mindig bajba keveredő Pinokkió történetét? Carlo Collodi zenés mesejátéka hozta meg a Jégszínház első nemzetközi sikereit, hiszen Dániában, Angliában és Csehországban is telt ház előtt turnéztak a jégre álmodott olasz mesével. A társulat január 25-én 350. alkalommal bújik a mesebeli jelmezekbe, és mutatja be varázslatos díszletek között Pinokkió történetét.
A Jégszínház társulata a Zorró és a Pinokkió jégmeséjét is felújítva mutatja be újra a hazai közönség előtt, így azok is egy szinte teljesen új produkcióval találkoznak, akik még a kőszínházba költözés előtti mesejátékokat látták.
A januári és februári előadásokat követően márciusban ismét európai turnéra készül a társulat. Bár nemrég érkeztek haza horvátországi és törökországi turnéjukról, máris meghívást kaptak Ausztriába, illetve Finnországba. A Jégszínház társulata a nemzetközi sikereinek köszönhetően felkérést kapott továbbá az Európai kulturális városok 2010 rendezvénysorozaton való részvételre is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top