Sztárok

Erdélyi Mónika elsírta magát

Erdélyi Mónika jótékonykodott. A gyógyvarázs program keretén belül vett részt azon az ünnepségen, melyen két lélegeztetőgépet kapott egy kórház. A műsorvezető bevallotta, hogy mindig meghatódik, ha beteg gyermekekről van szó, és az átadáskor a könnyeit is alig tudta visszatartani.

– Az RTL Klub mindig fontosnak tartotta a társadalmi felelősségvállalást, és időről időre igyekszik támogatni ilyen jellegű kezdeményezéseket – mondta Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója. – Kiemelkedően fontosnak tartjuk az egészségüggyel kapcsolatos segítő akciókat. A legnemesebb ezek közül is, amikor kisgyermek gyógyulását támogathatjuk. Ezért is vettük örömmel a felkérést, hogy csatlakozzunk a gyógyvarázs programhoz. Az RTL Klub ajándékaként Anne Geddes világhírű kortárs fotóművész gyermekfotóival szeretnénk vidámabbá varázsolni a kórház folyosóját.

– Osztályunkon közel 720-750 babát látnak el évente, és mintegy 60-65%-nak van szüksége lélegeztetésre is – nyilatkozta dr. Nobilis András, a Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Koraszülött Intenzív Osztályának osztályvezető főorvosa. – Mindent megteszünk a megszületett gyermekekért, de a megfelelő szakmai képességünk mellett, az egyre romló feltételek között eredményeink is értelemszerűen romlanak, hiszen ha nem jut elegendő és megfelelő minőségű műszer, akkor a teljes gyógyulás esélye is csökken. Az intenzív ellátás során a gyermekek lélegeztetőgépen eltöltött időszaka kritikus a további fejlődésük tekintetében. A túl magas oxigénszint vakságot okozhat, a túl alacsony oxigénszint viszont szervkárosodáshoz vezethet, ezért nagyon fontos a gyermekek megfelelő lélegeztetése. A gyógyvarázs gyermek-egészségügyi program keretében elnyert műszerek az életben maradást teszik lehetővé, megadva az esélyt az egészséges felnőtté váláshoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top