Sztárok

Adásban zokogott a műsorvezető

A Danubius Pirítós köztudottan nem karitatív rádióműsor, Kosaras Eszter esetében azonban kivételt tettek a készítők. A műsorvezetőket annyira megérintette a beteg kislány története, hogy elhatározták, a hallgatókkal együtt megpróbálnak adományt gyűjteni a műtétjére.

A huszonkét hónapos Eszter egészséges kislányként jött a világra, ám a körülmények úgy hozták, hogy korai agykárosodást szenvedett. Szülei minden követ megmozgatnak, hogy meggyógyítsák kislányukat, ám lehetőségeik végesek. Számos vizsgálat után úgy tűnik, a kislány egyetlen esélye a gyógyulásra az őssejtbeültetés. Ehhez viszont két és fél millió forintra van szüksége a családnak, amit önerőből nem tudnak előteremteni. Ehhez kérték a Danubius Pirítós hallgatóinak segítségét.

– Közszereplőként nem mehetünk el szó nélkül az ilyen esetek mellett – mesélte Rákóczi Ferenc, a Pirítós egyik műsorvezetője, aki annyira elérzékenyült Eszter történetén, hogy élő műsorban elsírta magát. – Igaz, rengeteg megkeresést kapunk, és bár szívesen segítenénk mindenkin, ez a műsor nem erről szól. Kosaras Eszter édesanyjának SMS-ben történt „segélykiáltása” azonban annyira megérintett mindhármunkat, hogy felvállaltuk a kislány ügyét. Miután nekem is van egy három hónapos kislányom, át tudom érezni a szülők helyzetét. Amióta Panna megszületett, sokkal könnyebben elérzékenyülök.

Sebestyén Balázs szintén szívén viseli a kislány sorsát, ezért műsorvezetőtársával úgy határozott, kiegészítik az adományt.

– Máskor is szoktam jótékonykodni, csak nem beszélek róla. Ezúttal sem szeretnék eldicsekedni azzal, hogy mennyivel járulok hozzá az összeghez, de amennyiben három hét alatt az emelt díjas telefonszámon nem gyűlik össze a pénz, Rákóczi Ferivel kipótoljuk azt – tette hozzá a műsorvezető.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top