Sztárok

Az X-Faktor duója: Mimi világsztár szeretne lenni, Gergő meg példakép

Kőrös Mimi és Szakács Gergő külön indultak az X-Faktorban, végül mégis egy pár lettek a zsűri jóvoltából. Elég csak rájuk nézni, hogy lássuk: jó esélyük van, hogy a fiatal rajongókat levegyék a lábukról mindkét nemből.

– A Mimi a rendes neved, vagy becenév?
Mimi: Becenév, Noémi az igazi nevem, de nem szeretem használni.

Az X-Faktor múlt heti adásában választás elé kerültetek: vagy duóban folytatjátok, vagy sehogy. Ismertétek egymást előtte?  
Mimi: Nem, még csak nem is beszéltünk előtte, ott hoztak minket össze a színpadon először.

Ehhez képest mit szóltatok, amikor duót csináltak belőletek?
Gergő: Nagyon váratlanul ért minket, de kihívásként fogtuk fel.

Mimi: Úgy éreztük, hogy mivel ugyanazt szeretnénk, azaz továbbjutni, ezért vágjunk bele, próbáljuk meg együtt. Nem ismertük egymást, úgyhogy semmi előítélet nem volt bennünk a másikkal szemben.

Mimi, te még középiskolás vagy, Gergő pedig a Corvinus Egyetemre jár igazgatásszervező szakra. De most bejutottatok a táborba, a nap huszonnégy órája a zenéről szól. Mi lesz most a sulival?
Gergő: Attól függ az egész, hogy továbbjutunk-e, vagy sem. Ha továbbjutunk, akkor nem lesz időnk arra, hogy az iskolával foglalkozzunk. Ha pedig kiesünk, akkor megy minden a normális kerékvágásban.

Az nem zavar titeket, hogy ha az egyikőtök hibázik, akkor miatta eshettek ki mindketten?
Gergő: Igen, ha egyedül indulsz, akkor csak rajtad múlik a siker vagy a kudarc, de mi bízunk egymásban.

Mimi: Úgy gondoljuk, hogy épp kiegyenlítjük egymást, igaz, hogy különbözünk egymástól sok mindenben, mégis összeillünk, tehát működik ez a duó.

Mimi és Gergő
Mimi és Gergő
Fotó: RTLKlub Sajtóklub

Hogyan jöttök ki egymással?

Mimi: Friss ez a munkakapcsolat, még ismerkedünk egymással, de eddig csakis jó tulajdonságokat ismertünk fel a másikban. Arra viszont kíváncsiak vagyunk, hogy amikor először hallanak minket együtt az emberek, akkor milyenek lesznek a visszajelzések.

Nézeteltérések csak voltak köztetek.
Mimi: Talán csak abban, hogy a zenei stílusunk eltér.

Mi a különbség a zenei stílusotok között?
Mimi: Én inkább a régebbi zenéket szeretem mostanában, a reggae-t, a dzsesszt, a hatvanas és hetvenes évek zenéjét.

Gergő: Én meg főleg pop-rockot és slágeresebb dolgokat szeretek…

Mimi: …és én azt szeretem legkevésbé.

Mind a kettőtöknek van párkapcsolata. A párotok mit szólt ahhoz, hogy ti egy jó időre beköltöztök a táborba?
Mimi: Megértő volt mindkettőnk párja. Semmi probléma nem adódott belőle.

Ki a kedvenc zsűritagotok?
Gergő: Malek Miklós véleménye nagyon fontos nekünk.

Mimi: Igen, de tegyük hozzá, hogy azért az övé, mert ő lett a mentorunk. De mind a négy zsűritag véleménye számít, mert annyira különböző beállítottságúak, és mindegyikük nagyon erős és fontos személyiség.

Mit szeretnétek elérni a zenélésben?
Mimi: Egész életemben énekeltem, és kicsi korom óta az a tervem, hogy énekesnő leszek. Semmi mást nem szeretnék csinálni, és úgy terveztem az elejétől kezdve, hogy a legtetejére szeretnék eljutni.

Ez mit jelent? A világsztárságig?
Igen, az egész világnak meg szeretném mutatni, hogy miből vagyok, honnan jöttem, ki vagyok, szeretnék hatni az emberekre.

És te, Gergő?
Gergő: Engem csak abból a szempontból érdekel az ismertség, hogy meg tudjam mutatni azt, hogy 19-20 évesen nemcsak úgy lehet élni, hogy bulizom egyfolytában, hanem úgy is, hogy karbantartom a testem és a lelkem, és olyannal foglalkozom, ami hasznos és épít, amiben ki tudok teljesedni. Ezt szeretném példaként nyújtani. A zenémmel meg segíteni szeretnék. Ha valaki szomorú, akkor legyen a zenémtől vidám, ha meg boldog, akkor legyen még boldogabb. (Nevet.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top