Sztárok

Mutasd az autód, megmondom ki vagy…

Horoszkóp, tenyérjóslás, grafológia? Nem kell ahhoz varázsgömb, hogy felfedjük a sztárok titkait. Mindennél ékesebben beszél róluk az autójuk. A sebesség mellett a biztonság is fontos, de talán még ennél is fontosabb az autó biztosítása. A biztosítási alkusz egyéni tanácsokkal szolgál minden személyiségtípusnak.

A lakás az privát tér, ahová idegenek aligha léphetnek, az autó viszont nyílt színen egyszerre tükrözi az ízlést és azt a képet, amit magunkról mutatni akarunk. A világsztárok esetében az autó olykor nem több mint egy a divatos kiegészítők közül. A milliárdos csemete, botrányhősnő Paris Hilton például autója színét is a ruhájához választja, így a hangulatától függ éppen, hogy kék vagy rózsaszínű Bentley-ében kapják-e lencsevégre. Stallone tűzpiros kabrióval repeszt, Tom Cruise a klasszikus és örökké fiatalos Porshe 911-re esküszik, míg Leonardo DiCaprio visszafogott Toyota Prius-a azt kiáltja: nálam a környezetvédelem az első!

De vajon hogy vezetnek és gondolnak halandó autósra is az utakon, milyen autós biztosítás való sztárjainknak?

Bár kis hazánk sztárjai alacsonyabb költségvetésből gazdálkodhatnak, mint nyugati társaik, az autójuk így is sokat elárul személyiségükről. Oroszlán Szonja, kék Peugeot kabriója egy fiatal, önálló városi nő képét sugallja, aki minden helyzetben megállja a helyét. A pba.hu, a Biztosítók Áruházának képviselője szerint az ilyen személyiséghez az éves Kötelező Gépjármű Felelősségbiztosítás illik, ideálisan egy összegű, éves szerződéssel, ami egy előrelátó nőnek, megközelítőleg 10% megtakarítást jelent és egyszeri gondolt egy év alatt. Molnár Ferenc Caramell, fehér Infinityvel dönget a magyar utakon. A dinamikus, tekintélyt parancsoló desing tudatos személyiségre utal, aki számára megbecsült érték autója. Neki a KGFB mellett speciális Casco biztosítást ajánlana a pba.hu szakértője. Már sok biztosító értékesít olyan, ún. „könnyített” casco terméket, ami csak bizonyos káresetekre nyújt célzott védelmet. A dinamikus és különleges autókra a kimondottan lopáskárra biztosító Casco-t javasolja az alkusz cég. Az elegancia képviseletében Kern Andrást említhetjük, aki egy Nissan 350Z ezüst sportkocsit vezet. Számára a biztonság az érett, kiforrott stílus és a dinamizmus egyszerre érvényesül. A pba.hu, a Biztosítások Áruházának szakértője szerint az ilyen személyiségtípus teljes körű Casco-val védheti leginkább járművét, hiszen a KGFB csak az általunk harmadik személynek okozott károkra biztosít. Hogy a magas egzisztenciájú autótulajdonos igazán jól aludjon, minden egyéb veszély ellen – mint például a természeti kár, vagy lopás esete – biztosítva akar lenni. Az életművész orgonavirtuóz Varnus Xavér, aki egyedi rendszámú, piros Mazda MX-5 kabrióban érkezik a koncertjeire egyszerre úttörő és értékőrző személyiség. Az ódon templomok mellett parkoló pikáns jármű azt üzeni, gazdája élvezi az életet, örökké lázad, nem hajol meg a konvenciók előtt. Az országot sokat járja, ezért számára egy kimondottan természeti károkra és töréskárra kötött Casco biztosítás lehet az előnyös.

Mutasd az autód, megmondom ki vagy...

A mai gazdasági helyzetben nem mindenki engedheti meg magának a több biztosítást, ezért az alkusz cég a „rész”, vagy „csökkentett” szolgáltatást nyújtó casco termékeket ajánlja. Ezek éves díja nem sokkal haladja meg a kötelező felelősség-biztosítási szerződések éves díját és könnyedén szabható az egyedi igényekhez. Winkler Róbert a Totálcar műsorvezetője, mellesleg Skoda Klub tag, több veterán autóval büszkélkedhet, egyik nagy kedvence az 1968-as Mercury Cougar. A veterán autók szerelmesei kétséget kizáróan igazi szakértők. A Skoda Klub-on keresztül biztosított járművek között olyan ritkaságok találhatóak, mint egy Lorenz gyártmányú Skoda Rapid kabrió, Frank Sinatra egykori Rolls Royce-ja, vagy az az 1938-as Riley versenyautó, amelyből összesen 5 példány létezik a világon, és mára anyagilag felbecsülhetetlen értéket képvisel. A pba.hu, a Biztosítók Áruháza biztosítási alkusz cég a Skoda Klub biztosítási partnere. A veterán modelleknél igazán fontos a szakértelem, ami egy általános kárfelmérőnek csak egy öreg autó, akár több tízmilliós érték is lehet. – mondja a szakértő.

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top