Sztárok

Sebestyén Balázs: “A feleségem annyira féltékeny, amennyire kell!”

Siker – rövid szó nagy tartalommal! Valami, amire a sokan vágynak, de aminek titkát csak kevesen ismerik. Sebestyén Balázs biztosan tudja, hiszen ő volt az, aki 2010-ben mindent vitt. Rádiója, a Class FM, és műsora, a Morning Show vezeti a hallgatottsági versenyt. Emellett olyan tévés produkciókban szerepelt, mint az X-Faktor, a Széf vagy a Való Világ 4. Mindezek mellett boldog férj, s apa.

Amikor az interjú miatt találkozunk, arca picit fáradtnak tűnik. Mosolyog, rendületlenül mesél, és a rá oly jellemző pikírt humorral fűszerezi mondandóját, de látom rajta, menne már. Pihenni, játszani a gyerekkel, átölelni a feleségét. Amikor arról kérdezem, honnan van ennyi energiája, nem tagadja, neki is fogytán van a készlete.  „Húzós év van mögöttem. Örülök, hogy ennyi műsorban szerepeltem, élveztem is, de sok volt ez így együtt. Egymást követték a műsorok, levegőt venni is alig volt időm. Idén nyáron egy hosszabb külföldi nyaralást tervezek a családdal, fel kell töltődnöm, különben nagyon lemerülök. Az X-Faktor egy volt, hiszen Stohl Buci helyett utolsó pillanatban ugortam be. Mindegyik műsoromat szerettem, az X-Faktort is, de azt el kell ismernem, hogy nekem alapvetően azok a műsorok állnak jól, amelyekben jobban önmagamat adhatom. Az X-Faktor és például a Csillag születik, Bucinak áll jobban. Tőlem alapvetően félnek a műsorvezetőtársaim, mert pikírtnek tartják a humoromat, nem lehet tudni, hogy mikor kinek szólok be. Ördög Nóri is így volt ezzel, de végül szerencsésen alakult a szereplésünk. Nóri hamar feloldódott mellettem, felvette a kesztyűt, ha viccesen belekötöttem, megkóstoltam, ő gyorsan improvizált, vette a lapot. Hiszem, hogy ezzel segítettem neki, természetesebb, lazább lett” – mondja, majd mosolyogni próbál.

Ördög Nórival az X-Faktorban
Ördög Nórival az X-Faktorban

Ugyanaz a helyes, hamiskás mosoly, mint amit annak idején a zenecsatornán megismerhettünk, de valahogy mégis más. Akkor egy nagyszájú kölyök volt, most egy sokkalta higgadtabb, visszafogott eleganciával öltözködő, jól fésült férfi. Ő maga sem tagadja, hogy sokat változott azóta, hogy a zenetévén feltűnt. Érettebb, megfontoltabb, tudatosabb lett. De ehhez bizony az is kellett, hogy húszas évei elején megtapasztalja az élet árnyékos oldalát. Túl könnyen jött a siker Balázs életébe, s a műsorvezetőt rövid időre magával ragadta a bulik, a könnyű élet, a nők, az éjszaka mámoros csábítása.

„Fiatal kölyök voltam, és hirtelen azt sem tudtam, hogy mihez kezdjek azzal a sok jóval, ami az ölembe hullott. Ráadásul nagyon mást jelentett a sztárság akkoriban, mint most. Jókat nevettünk az egészen, poénnak fogtuk fel. S vele együtt az életet is. Buliztam, csajoztam, szórtam a pénzt, csak a felszínes dolgok számítottak. Az volt a szerencse, hogy annyira mindig tudtam tartani magam hogy elég volt egy  
elhatározás, hogy kiszálljak ebből az életből, nem kellett mondjuk pszichológushoz mennem. Amikor úgy döntöttem, hogy váltok, arra is gondoltam, hogy nem csak az életet, de a munkámat is komolyabban  
veszem, és kitanulom a tévés szakmát. “

„Én érzelmeket akartam kiváltani,
és sikerült is”

Balázs ma már az RTL klub meghatározó arca. Messze elkerülik a botrányok, visszafogott, csendes életet él, igaz, a visszafogottság csupán a magánéletben jellemző rá, a képernyőn nem annyira. Ott előszeretettel kóstolgatja kollégáit. Balázs szerint a nézők zöme kedveli odamondogató stílusát, sőt, két rajongója túlzásba is vitte a nagy szeretetet… „Mindig azt mondtam, hogy inkább legyek megosztó személyiség, mint semmilyen. A középszerű mindig unalmas. Aranyosból, kedvesből, bájosból sok van. Én érzelmeket akartam kiváltani, és sikerült is: vannak, akik szeretnek és az utcán megveregetik a vállamat, mások lehordanak különböző fórumokon. Szerencsére pozitív visszajelzésből van több. Ezeknek őszintén örülök. Hiszen a közönség mindig kritikus közeg” – vallja Balázs, aki biztosan jól csinál valamit, hiszen az év emberének is választották tavaly. Nem lehet kikerülni a kérdést, hogy egy ilyen ember, akinek mindene megvan, hogyan jön ki a kollégáival? Vannak irigyei? Látszik rajta, hogy nehezen válaszol a kérdésre, hiszen az irigy szó neki vajmi keveset jelent. Érezni minden szaván, hogy nem irigy természet, s magából indul ki. Az ellenségekre terelem a szót. Hiszen nem lehet elfelejteni, hogy Vágó Istvánnal milyen harcot vívtak, s állítólag Bochkor Gábor sem a legjobb barátja.

„Vágóval a sztorit már többször elmondtam, s tényleg sajnálom, hogy 
idáig fajult ez a történet. Minden egy ostoba poénnal indult, amikor is a Kész átverésben kiparodizáltuk, elhangzott egy olyan mondat, ráadásul  nem az én számból, hogy naftalin szagú az öltönye. Ő ezen nagyon  megsértődött. Bochkor Gáborral párszor beszéltünk, nagyon tisztelem őt  azért, amit elért, de barátok nem vagyunk.”

Balázs és felesége, Viki a Nobu megnyitóján
Balázs és felesége, Viktória
Fotó: Sanoma Archív / Schumy Csaba

Miközben beszél, nem lehet nem észrevenni, hogy a szomszédos asztalnál ülő két fiatal lány szinte vágyakozva méregeti. Nem lehet könnyű dolga a feleségének, hiszen biztos úton-útfélen flörtölnek a férjével. De megannyi külföldi és magyar sztárral ellentétben Viki és Balázs szép, harmonikus életet élnek. „Az emberek, azt hiszem, ott rontják el, hogy akkor házasodnak össze, amikor még tombol a szerelem közöttük, és nem értik, hogy onnan miért vezet lefelé az út. Egy kapcsolat, házasság sok munkával, belefektetett energiával jár, nem működik magától. Azt hiszem, a szenvedély, a tűz szinten tartása fontos, és az, hogy a másik irányába még évek múltán is érdeklődő maradj. Imádom Vikiben, hogy nem ismerem teljesen, még mindig tudok újat felfedezni a személyiségében, hogy remek humora van, és nagyokat tudunk együtt nevetni. Talán az egyik legfontosabb tényező, amiért beleszerettem, az a humora. A másik, hogy elfogadja az életformámat, tolerálja, hogy rengeteg ember van körülöttem, férfiak s nők egyaránt. Csak egészséges mértékben féltékeny, de okosan kezeli a helyzetet. Mindig eléri nálam, amit szeretne, de úgy, hogy közben ne tűnjön követelőzőnek, sőt szinte meggyőz arról, hogy valójában én akartam. Maximálisan tud engem kezelni” – mondta Balázs, aki odafigyel arra, hogy feleségével a kisbaba mellett is tudjanak kettesben lenni.

„Olykor elszökünk egy-egy éjszakára vidékre, vagy elmegyünk vacsorázni, moziba. Ilyenkor tudunk kettesben lenni, viccesen újra randizunk. Nagyon élvezzük mindketten, kikapcsolódunk, és néhány órára elsősorban szerelmespár vagyunk, és nem felelősségteljes, aggódó szülők.” S vajon vágyik még valamire egy ilyen sikeres ember, mint Balázs? Újabb baba, műsor, újabb sikerek? „Egyelőre még egy babát biztosan nem tervezünk, Benett teljesen leköti minden energiánkat. Ami a műsort illeti… Egy late night show-t tervezek, és az RTL Klubnak nagyon tetszik az ötlet, folyamatos tárgyalásokban vagyunk. Lehet, hogy nem most, hanem csak egy év múlva, de szeretném, ha megvalósulna. Hiszem, hogy szeretné a közönség, de mindez még a jövő zenéje.”
Eddig pályafutását elnézve, szinte borítékolható, hogy sikerülni fog neki…

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top