Sztárok

Csendben szült Travolta neje

A szcientológia tanainak megfelelően, egyetlen hang nélkül szülte meg kisfiát, Benjamint Kelly Preston. A negyvenhat esztendős színésznő szerint fantasztikus élmény volt kisfia világrajövetele, függetlenül attól, hogy világszerte sokan elítélik ezt a fajta szülési modellt.

Csendben szült Travolta nejeDe mi is történik ilyenkor a szülőszobában?

A csendes szülés lényege a csendes, nyugodt, szeretetteljes környezet. De ez nem azt jelenti, hogy az anya nem adhat semmilyen hangot a vajúdás vagy a szülés során. Egyszerűen csak nem ordít vagy toporzékol. Egyébként is kétséges, hogy egy nő adhat-e életet anélkül, hogy bármilyen hangot hallasson… Viszont nagy figyelmet fordítanak minden más körülményre, és egyáltalán nem megerőltető sem az anya, sem az orvos, sem a szülésznő, vagy bárki más számára – ha ez a kérés –, hogy ebben a környezetben szavak nélkül kommunikáljanak.

A csendes szülés nem orvosi modell, nem vallási követelmény, még csak nem is a szcientológia „találmánya”. A szcientológia és a csendes szülés úgy kapcsolódik egymáshoz, hogy az elméletére a magyarázat L. Ron Hubbardnak, a szcientológia megalapítójának azon felfedezése, hogy bármilyen öntudatlanság, fájdalmas behatás esetén az emberi elme érzékeli és rögzíti mindazt, ami a környezetében történik. Ilyen a szülés pillanata is, amely kedvezőtlen hatással lehet az élet egy későbbi szakaszában.

John Travolta neje egyébként kijelentette: ő egyetlen hangot sem adott ki!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top