Sztárok

A Glee sztárja: “Nem tartoztam a menő diákok közé”

A Glee – Sztárok leszünk! sorozat terhes Quinnjét alakító Dianna Agron a valóságban nem tartozott az igazán menő diákok közé. "Ha egyszer eltöltenétek velem egy órát, rájönnétek, milyen különc vagyok..." Erről és még új filmjéről, a február 17-én mozikba kerülő A negyedikről is mesélt újságírónknak.
A Glee sztárja:

A Hivatalos néző véleménye a sikeres Glee sorozatról. Kattints ide!

Mind a Glee-ben, mind pedig A negyedikben gimnazista lányt játszol. Milyen volt a két suli?
Két különböző világról és gimnáziumról beszélhetünk. A Glee-ben mindenki különleges, extrém karakter, ami szerintem nagyon jót tett a sorozatnak. A negyedikben inkább minden fiú és lány magányos, kirekesztett. Az egész filmnek kisvárosi hangulata van. Ez okozta azt is, hogy A negyedikben minden egy kicsit meghittebb volt, mint a Glee-ben. A filmben egy művészlélek diáklányt alakítok, aki szeretne kitörni abból a világból, amelyben él. Ha úgy nézzük, ez egyfajta hasonlóság a sorozatban alakított karakteremmel.

Te is hasonlóan kívülállónak érezted magad a középiskolában?
Igen. Az iskolánkban volt néhány nagyon okos, tudatos gyerek, én viszont soha nem éreztem azt, hogy pontosan tudnám, mit is szeretnék. Megbecsült osztályokba jártam, az iskola fontos volt számomra, szerettem tanulni, mindig igyekeztem jó jegyeket szerezni. A suliban mindig érdekeltek a többiek, szerettem ismerkedni, minél többet megtudni az emberekről. Éppen ezért, meg mert kedves voltam, tulajdonképpen szerettek a többiek, de soha nem tartoztam a menők közé. Néha még mindig furcsának érzem magam. Nehéz elmagyarázni, hogy miért. De ha egyszer eltöltenél velem néhány órát, akkor megértenéd, hogy miért.

 Névjegy, Dianna Agron

•    1986. április 30-án született
•    A Glee forgatásai alatt a Rachelt alakító Lea Michele szobatársnője
•    Megrögzött vegetáriánus
•    A Glee előtt számos más sorozatban is feltűnt, köztük a Sharkban, a New York-i helyszínelőkben, a Gyilkos számokban, a Hősökben, játszott néhány rész erejéig a Veronica Marsban is.

Milyen vagy valójában?
Ez mindig az adott naptól függ. Pont azért szeretem annyira, hogy színésznő lehetek, mert mindig más bőrébe bújhatok. Imádok öltözködni, álmodozni, felfedezni dolgokat, különböző világokat. Az öltözködésemmel sok mindent ki tudok fejezni. Vannak olyan napok, amikor csak fiú akarok lenni, ekkor magamra veszem a főiskolai inget, egy bő nadrágot és elindulok a Katharine Hepburn-i úton. Az öltözködésemet és a ruhatáramat az is befolyásolja, hogy San Franciscóból származom, ahol mindenkinek nagyon eklektikus a ruhatára. Én már csak tudom. Dolgoztam butikban. Ott rengeteget tanultam a divatról, az öltözködésről, a különböző stílusokról.

Mennyivel volt másabb A negyediket forgatni, mint a Glee-t?
Teljesen más volt, de mindkettő óriási élmény. A negyedik esetében érdekesség, hogy számos részt csak akkor láttam, amikor először megnéztem a film előzetesét. Számomra akkor kelt életre az egész, hiszen sok elem a különböző technikai trükkök miatt nem akkor került a jelenetbe, amikor forgattunk. A Glee esetében igazából minden olyan a képernyőn, ahogy az a forgatáson történt.

Mennyire volt nehéz összeegyeztetni a két forgatást?
Mindkét produkciós csapat rugalmasan állt a problémához. A Glee turnéjának idején tanultam a szerepet, majd elutaztam néhány napra Pittsburgh-be próbálni a forgatáshoz, aztán vissza a turnéra, hogy azt befejezzem, a következő napon pedig már a repülőn ültem és utaztam a forgatási helyszínre. Ahogy végeztünk a film felvételével, rögtön utaztam vissza, hogy elkezdjük az új évadot forgatni a Glee-ben. Így nem volt szabadságom, viszont nagyon élveztem a munkám.

A negyedikben Alex Pettyfer a partnered. Alex angol, mennyiben különbözik az amerikai fiútól?
Teljesen más, mint akiket eddig ismertem. Úgy vettem észre, hogy akik nem az Államokból származnak, azoknak más a világnézetük. Ő érzékenyebb is, mint az amerikai srácok, nyitottabb. Éppen ettől lett számomra érdekes ember, ezért akartam megismerni, minél többet megtudni róla.

A negyedik című filmben Alex Pettyferrel
A negyedik című filmben Alex Pettyferrel

A Glee-ben számos előadó dalát énekeltétek már. Te milyen zenét hallgatsz?
Az édesapám igazi zeneimádó volt. Gyerekként az első koncert, amelyen részt vettem, a The Who együttesé volt, imádtam a Rolling Stonest, a Beatlest és a Led Zeppelint is. Ezek a bandák jelentették az alapot. Később elkezdtem balettozni, akkoriban rengeteg klasszikus zenét hallgattam. Most pedig nagyon szeretem a Radioheadet, a Grizzly Beart és a különböző indie bandák zenéjét. Az utazások során az ember számos új, különleges együttest, zenét fedezhet fel magának.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top