Sztárok

Pachmann Péter: “Ma is úgy érzem, helyes volt, hogy léptem”

Egy év telt el azóta, hogy újságok címlapjai harsogták a megdöbbentő hírt: Pachmann Péter, a TV2 híradósa úgy döntött, elválik a feleségétől. A műsorvezető őszintén beszélt nekünk mostani, új életéről.
Pachmann Péter: „Ma is úgy érzem, helyes volt, hogy léptem”

Magyar Attila azt állítja megzsarolták

Egy éve hatalmas változás állt be az életedben. Pedig rólad aztán senki nem gondolta volna. Én végképp nem.
Tudom. Időről időre felhívtál, hogy mi újság velem, velünk, de az unalmas Pachmann semmit nem tudott mondani azon kívül, hogy elment kirándulni a családjával, vagy írt egy könyvet. Aztán hirtelen történt, ami történt, én pedig érdekessé váltam a sajtó számára. Bebizonyosodott, hogy én is ember vagyok, és nem tökéletes – éppúgy, mint bárki más.

Nézd, újságíróként valóban nem volt könnyű azelőtt fogáspontot találni rajtad. Tündéri kisgyerek, gondoskodó feleség, boldog család. Te is tudod, hogy kívülről nézve irigylésre méltóan sima életed volt.
Kimondtad a kulcsszót: kívülről nézve. A felszínen minden tökéletesnek, harmonikusnak látszott, ám azt csak mi tudtuk, milyen problémák vannak köztünk, amikor este bezárult mögöttünk az ajtó. A döntésem miatt, hogy kilépek a házasságomból, kaptam hideget-meleget, de nem érzem rosszul magam, mert én pontosan tudom, mi vezetett idáig. Nem tudtuk már egymásnak azt adni, amit kellett volna…

És mondd, milyen most az életed?
Most arra célzol, megérte-e?

Igen.

Péter és kisfia, Balázs

Péter és kisfia, Balázs
Fotó: Sanoma Archív/Németh Gabriella

Tudtam, hogy meg fogod kérdezni. Nézd, ma is úgy érzem, helyes volt, hogy léptem. Ezzel szabaddá tettük egymást, és miután mindenki megnyugodott kicsit, a viszonyunk is rendeződött. Kibéreltem egy kis lakást Budán, most ott élek, és ott van velem a kisfiam, Balázs, amikor rajtam a sor. Marcsi és én továbbra is megosztjuk egymással a gyerekünk körüli tennivalókat. Szeretnénk, ha a legminimálisabban sérülne csak amiatt, hogy a szülei elválnak. Mert a sérülés elkerülhetetlen, ebben a kérdésben kár volna önmagunknak hazudni. Fontosnak tartom, hogy sok időt töltsek vele, és hogy napi szinten is jelen legyek az életében. Például ma reggel is én vittem óvodába.

Hétvégenként is veled van?
Gyakran igen. Olyankor általában kirándulunk, vagy együtt mozizunk. A gyerekeknek szóló premierfilmeket a világért sem hagyná ki, és már nagyon várja, hogy jöjjön a jó idő, mert akkor azonnal meg fogjuk látogatni a kedvenc vidámparkját Ausztriában. Büszke vagyok, és boldoggá tesz, hogy Balázs egy nagyon jókedvű, érdeklődő, okos kisfiú. Az édesanyja előtt is le a kalappal, hiszen mindig lehetővé teszi, hogy együtt legyünk, akkor is, ha már nem alkotunk egy párt.

Megrendelhed a képre kattintva!
Megrendelheted a könyvet
a képre kattintva!

S mi a helyzet a tévében? Nem aggódtál, hogy a tavalyi ideiglenes bulvárhős szerepköröd miatt gond lesz? Hiszen egy híradós esetében a hitelesség a legfontosabb.
Nem tagadom, voltak félelmeim, de legnagyobb meglepetésemre a kutatások alapján emelkedett a népszerűségi indexem. Vannak, akik azt gondolják, ez azért van, mert az életem már nem tűnik tökéletesen kereknek, így még jobban képesek velem azonosulni az emberek. Nagyon jól érzem magam most a TV2-ben. Az új kolleganőmmel, Andor Évával remekül tudunk együtt dolgozni a Tényekben, és a Mokkában is egyre inkább otthon érzem magam.

Néhány éve megjelent az első regényed, Pilátust játszani címmel. Tervezel esetleg újabb könyvet?
Mindenképpen szeretnék még írni, de a kötet folytatásának története még formálódik bennem. Ugyanakkor az írást nem könnyíti meg az, hogy van bennem egyfajta feszültség abban a vonatkozásban, hogy a házasságunk bontópere a mai napig nem zárult le. Azt hiszem, akkor fogom igazán jól érezni magam, ha véget ér ez a procedúra. Akkor kezdhet majd igazán új életet mindenki, tiszta lappal.

Tavaly egy lány miatt döntöttél úgy, hogy új életet kezdesz. Beváltotta a reményeidet ez a kapcsolat?
Igen. De nem ő miatta döntöttem az új élet mellett. Nem szeretnék erről részletesen mesélni. Bízom benne, hogy aki volt már hasonló helyzetben életében, az megérti.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top