Sztárok

“Nehezebb érvényesülnöm Will Smith feleségeként”

A Smith család szinte minden tagja igazi hollywoodi csillag. Will Smith az apa, zenész-színész, Jada az anya, a népszerű Trinity kórház főszereplője, Jaden apjához hasonlóan színészkedni kezdett, Willow pedig már Lady Gaga trónját bitorolja. De vajon milyen a család élete, amikor kihunynak a reflektorfények?
„Nehezebb érvényesülnöm Will Smith feleségeként”

Will Smith túlságosan engedékeny apa

Jelenleg a magyar tévénézők az AXN csatornán futó, Trinity kórház című sorozatban láthatják, melynek producere és főszereplője is. A műsor egy világszerte érzékeny témával: a mai egészségüggyel foglalkozik.
Édesanyám nővérként dolgozott, így amikor elolvastam a bemutató rész forgatókönyvét, azonnal beleszerettem a történetbe. Fontosnak éreztem, hogy legyen egy olyan sorozat, amely megmelengeti az emberek szívét, és lássanak olyan példákat is, ahol az emberek a mai recesszió idején egy közösségként, együtt harcolnak a túlélésért. Ennek bemutatására pedig egy kórház tökéletes környezetet biztosít.

„Ez olyan sorozat, amely megmelengeti az emberek szívét”

Hogyan mutatná be a Trinity kórház című sorozatot? Az orvosok történetein túl hoz valamiféle újdonságot?
Először is ez a sorozat nem az orvosok életéről szól, hanem a nővérek és a gondjaikra bízott betegek állnak a középpontban. Megkockáztatom, eddig a nővérekről nem is készült még sorozat. Személy szerint azt szeretem benne igazán, hogy nem különböző esetekkel foglalkozik, hanem azzal, hogyan hat az emberekre egy-egy orvosi szituáció.

A válasza alapján úgy érzem, hasonló stílusban képzel el egy kórházi főnővéri szerepet és egy kétgyermekes, szerető anya szerepét. Arra lennék kíváncsi, hogyan tartja össze a családját a mai rohanó életstílusunk mellett?
Férjesen, két gyerekkel sokkal nehezebb úgy megszervezni az életem, hogy a karrierem se szenvedjen csorbát. Egy évben körülbelül 3 hónapom van dolgozni, az év többi része a családomé. Szeretnék minden tekintetben velük lenni, és ott lenni, amikor szükségük van rám.

Will Smith feleségeként könnyebb vagy nehezebb volt tovább dolgoznia a szakmában?
Nehezebb… (Nevet.) Valójában abból a szempontból érdekes a dolog, hogy ha valaki elér egy bizonyos státuszt, vagy olyan befolyásos ember a párja, mint amilyen nekem Will, sokan nem is akarnak dolgozni a hozzám hasonlókkal, vagy pedig azt gondolják, hogy akinek nincs szüksége a pénzre, nem is akar dolgozni igazán. Pedig vannak olyan kreatív emberek – magamat is ide sorolom –, akik nem a pénzért, hanem az alkotás öröméért dolgoznak. De azt mondhatom, hogy ha dönteni kéne, azért inkább a családomat választanám. Imádok Will felesége lenni, szeretem az életünket, ahogy megalkottuk a családunkat. Tényleg nem is kérhetnék többet, kimondhatatlanul boldog embernek érzem magam.
 
Hogyan jellemezné a karakterét a Trinity kórházban?
Christina a törékenység és az erő izgalmas keveréke. A Trinity kórház történeteiben van minden, még egy kis komédia is. Bár ezzel óvatosan bánunk, nehéz egyensúlyt tartani a dráma és a komédia között. A második évadban erősebb a romantikus szál, kialakult egy szerelmi háromszög Tom Wakefield, Christina és Mark Anthony közt.

A sorozatban a romantika is főszerept kap
A sorozatban a romantika is főszerepet kap

A férje hogyan viszonyul a szerelmi háromszöghöz? Féltékeny, vagy bátorítja a helyzet felfedezésére?
Will elég magabiztos ember; ő is színész, és így érti a szerepek dinamikáját. Ráadásul általában ott volt a forgatásokon, és még a két, sorozatbeli kapcsolatomat alakító színészkollégákat is kedveli, és ez kölcsönös.
 
Nagyszerű gyerekei vannak. Kíváncsi lennék, mi a véleménye a gyerekek művészeti önmegvalósításáról. Jaden színész, Willow énekes és egy kis divatdiktátor is. Szülőként hogyan bátorítják őket?
Szülőként a legjobb, amit tehetünk, ha hagyjuk, hadd legyenek önmaguk, és bátorítjuk őket, hogy azt csinálják, amit szeretnek, és merjenek az álmaiknak élni. Az anyukám egyedül nevelt fel engem, és a legnagyobb ajándék, amit tőle kaptam, az volt, hogy mindig hagyta, hogy a színház, a tánc és az éneklés iránti szenvedélyem után menjek. A gyerekeimnek is próbálok segíteni, ha valami nagyon érdekli őket, igyekszem lehetővé tenni, hogy elmélyüljenek benne. Jaden szerepelni akart a Pursuit of happiness című produkcióban, azt mondta az apjának, „apa, el tudom játszani azt a szerepet”, így elment a meghallgatásra, és beleszeretett a színészetbe. Willow abszolút a zene szerelmese. Amikor hazajöttünk Kínából, beültünk a stúdióba, és a „Whip my hair” című sikerszámmal léptünk ki onnan.

Gyermekeivel és férjével
Gyermekeivel és férjével
Az interjú létrejöttét az AXN csatorna segítette.
Trinity kórház minden kedden este 21:00-tól az AXN műsorán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top