nlc.hu
Sztárok
Meg kell operálni Catherine hercegnő koszorúslányát

Meg kell operálni Catherine hercegnő koszorúslányát

Még két héttel az esküvő után is mindenki Vilmosról és Catherine hercegnőről beszél. De "hírességek" lettek az apródok is, főleg a mosolygós, kancsal kislány, aki Vilmos herceg unokatestvére.
Meg kell operálni Cathernie hercegnő koszorúslányát

 Elindult a násztúra Vilmos és felesége

Lady Louise Windsorról, II. Erzsébet legkisebb fiának, Edward hercegnek a kislányáról van szó. Louise születése egyszerre volt óriási öröm és izgalom a családban. Édesanyját, Sophie wessexi hercegnőt ugyanis korábban méhen kívüli terhesség miatt szállították kórházba. Az akkor már 38 éves hercegnő aggódott, hogy ezek után teherbe tud-e esni. Néhány hónappal később Sophie újra teherbe esett, de várandósságának hetedik hónapjában megindult a szülés, és 2003. november 8-án világra jött Louise, aki a szemtengelyferdülés egyik ritka fajtájával, exotópiával született. Ez azt jelenti, hogy az egyik szeme kifelé fordul.
Habár kívülről is látszik, a kancsalság nem tekinthető pusztán szépséghibának, hiszen a térlátás hiányáról van szó, és a szemizmok is gyengék. Emellett a két szem két különböző képet lát, és kettős látás alakul ki.  
A szülők azonnal lemondtak lányuk hercegnői rangjáról, így „csak” lady lett, azaz nem kell a nyilvánosság előtt szerepelnie. Edward és Sophie így akarták kivédeni, hogy a sajtó a lányuk szeméről cikkezzen és jó tanácsokkal lássa el őket. De április 29-én Lady Louise az egész világ elé állt unokatestvére, Vilmos herceg esküvőjén. Mindenki láthatta, hogy milyen nagy fokú szemtengelyferdülése van, a szülei pedig nem is késlekedtek bejelenteni, hogy hamarosan megoperálják a kislány szemét.

Lady Louise, balról az első kislány
Lady Louise, balról az első kislány

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top