Sztárok

Brangelináék Tihanyban: kastélyszálló, állami suli, szörfsuli és saját hajóskapitány

Lázban ég Tihany! Hamarosan hollywoodi celebpár érkezik a Balaton-parti kisvárosba: Angelina Jolie és Brad Pitt visszatér Magyarországra. Ezúttal is hosszabb időre, családostul jönnek. Azt már biztosan tudjuk, hogy milyen kulipintyóban fog éldegélni a nyolctagú család, de hogy megkönnyítsük a felkapott celebpár dolgát – nyilván olvasnak minket –, megkerestük számukra a tökéletes iskolát, hajókölcsönzőt, edzőtermet... Sokat spóroltunk nekik, mert havi 5 millióból minden luxust megkapnak.
 Még több sztárhír, itt!

Havi kétmillió a kastélyért
Tihany tudatos választásnak tűnik, ismerve Angelináék szokásait. Korábban például helikopterrel repkedtek Franciaország felett és vadászták a szebbnél szebb villákat. Ahol megtetszett nekik valami, ott leszálltak és elkezdtek kérdezősködni, így az sem lenne csoda, ha Balaton-parti lakhelyüket is a levegőből választották volna ki.

Fotó: makos.hu
Fotó: makos.hu

Úgy tudjuk, Brangelináék a tihanyi kastélyban fognak lakni, ami minden kritériumnak megfelel: több hektáros területen fekszik, magánút vezet hozzá, ráadásul a legideálisabb rejtekhely: mindössze a magyar tengerről látható az árnyas parkerdő által körülölelt épület. Az a csekélység, hogy a kastélyt 1926-ban Habsburg József építette nyári rezidenciának, valószínűleg nincs különösebb hatással rájuk. A nyaralókastélyban pedig – amely korábban MSZMP-üdülőként, majd hotelként működött – már folynak a munkálatok. „Az elmúlt időszakban a tulajdonos és az ő érdekeltségi köre használta, most azonban a karbantartók dolgoznak rajta” – árulta el az egyik helyi lakos. Brangelináék Tihanyban: kastélyszálló, államisuli, szörfsuli, és saját hajóskapitányIngatlanszakértőnk szerint havi 2 millió forintba kerülhet a bérlés, tekintetbe véve, hogy a hotel bezárása óta úgysem hasznosítják a hatalmas épületet. A tihanyi hangulat egyelőre vegyesnek bizonyul: izgatottan várják a hollywoodi párt, de közben azzal is tisztában vannak, hogy városuk hamar tömeghisztéria helyszínévé válhat, az eget pedig mindenre kapható paparazzókat szállító helikopterek sötétítik majd el Tihany felett. „Már egy héttel azelőtt tudtunk az érkezésükről, hogy a hírekbe került” – mondja egy helyi lakos.

Napi 80 ezer a hajó, 10 ezer a kapitány, de kaphatnak kedvezményt
Brangelináék Tihanyban: kastélyszálló, államisuli, szörfsuli, és saját hajóskapitányA helyzet ezúttal fordított lesz: míg tavalyi, budapesti látogatásukkor Angelina dolgozott, most Brad fogja forgatni a World War Z című filmjét, így asszonykája felfedezheti Tihany szépségeit hat gyermekükkel. A legvalószínűbb, hogy az ott töltött időszakra hajót bérelnek majd, hiszen a szabad strand helyett inkább a nyílt vízen hajókázva lesz lehetőségük arra, hogy a Balatont is élvezve elmenekülhessenek a kíváncsi szemek elől. Éppen ezért megérdeklődtük, mennyibe kerül egy 10 férőhely feletti hajó bérlése Tihanyban. A segítőkész kikötőmester persze pontos adatokat kért ahhoz, hogy a legmegfelelőbb vízi járművet ajánlhassa, így a beszélgetés során elhangzott, hogy nagycsalád számára keressük az eszközt egy angolul jól beszélő hajóskapitánnyal együtt. Mindennek köszönhetően több mindent sikerült kiderítenünk: „Egy ilyen hajó bérlése napi 80 ezer forintba kerül, ehhez jön még a kapitány napidíja, ami nagyjából 10 ezer forint, és a kikötőhely, ami 6-8 ezer körül mozog. Utóbbi kettő esetében nem lehetséges kedvezmény, azonban ha a hajót hosszabb időre veszik ki, lehetséges kedvezmény, 10-20 százalék.” Ennyit az árról, amit aztán egy érdekes kérdés követett: „Mondja, lehet hogy hülyeség, amit kérdezek, de Brad Pittről van szó?” – kérdezte kíváncsian a kikötőmester.

Magánsuli helyett állami iskola magyar történelemmel
Brangelináék Tihanyban: kastélyszálló, államisuli, szörfsuli, és saját hajóskapitányEzek után már nem meglepő, hogy tihanyi informátorunk naprakész Angelina-ügyből, és elárulja: szeptembertől a gyermekek minden bizonnyal Balatonfüredre járnak majd óvodába és iskolába. Budapesti tartózkodásuk ideje alatt a csemeték a máriaremetei francia iskolába jártak, ahol minden reggel fotósok hada várta, hogy a lesötétített üvegű autó megérkezzen, beálljon az udvarra és két hatalmas kapu takarásában kiszálljanak a gyerekek. A franciaoktatásról ezúttal lemondanak, hiszen a csemeték minden bizonnyal a Brangelináék Tihanyban: kastélyszálló, államisuli, szörfsuli, és saját hajóskapitányRadnóti Miklós Általános Iskolában tanulnak majd, ahol emelt szintű nyelvoktatás folyik. Az azonban már bizonyos: a magyar történelem nem marad el szeptembertől, így legalább otthon mesélhetnek anyunak és apunak a Habsburg-házról otthon. A szeptemberi iskolakezdés előtt azonban a nagyobbak, Maddox és Pax szörfözni is tanulhatnak a Club Tihany Üdülőközpontban, ahol ugyancsak tárt karokkal várják a hollywoodi hírességeket: „Zárt, szeparált stradunk van. Ha valaki előre szól, akkor akár autóval is be lehet jönni, ha ez az igény” – tudtuk meg.

Brangelináék Tihanyban: kastélyszálló, államisuli, szörfsuli, és saját hajóskapitányEddz Braddel!
Akik szerencsések voltak, már Budapesten is találkozhattak az isteni Braddel, például amikor a magyar kutyáját sétáltatta. De motorozott a városban, kalandparkba vitte a gyerekeket, ebédelt a Mekiben, fürdött a Lukácsban, és gyakran járt edzőterembe. Nos, kedves hölgyek, itt az idő elővenni a fitneszruhákat és beiratkozni valamelyik tihanyi edzőterembe. Brad ugyanis egyedül, testőr nélkül szeret járni gyúrni, Tihanyban pedig sokat spórolhat az edzőtermen. Havi 10-20 ezer forintért eljárhat szálkásítani, ennyiért otthon a Walmartban (amerikai teszkó) nem kap egy súlyzót sem.

MSZMP üdülőben fog élni a Brangelina pár Tihanyban

Kérdezd az RTL Klub műsorvezetőit!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top