Sztárok

Ez a közös Angelina Jolie-ban és Friderikuszban!

Csak kevesen tudják, de Friderikusz Sándor előszeretettel jótékonykodik. A népszerű showman szinte egyenértékű karitatív szolgálatot folytat a hollywoodi színésznővel.

Angelina Jolie-ról mindenki tudja, hogy az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának jószolgálati nagykövete, és szinte félévenként van egy nagyobb szabású megmozdulása, amikor hátrányos helyzetűeken segít. Friderikusz Sándorról már jóval kevesebben tudják, hogy vagyonából mennyit áldoz arra, hogy embereken, legfőképpen gyermekeken segítsen. „Kezdetben véletlenszerűen választottam alanyokat, kinek adok, ma már nem. Van három szakember – úgy hívom őket, hogy a kuratóriumom –, akiknek van rálátásuk a világra, jól kiegészítjük egymást” – meséli könyvében Friderikusz Sándor, aki egy ízben Zimbabwe fővárosában tízezer dollár értékben vett babákat és irányítható kisautókat a helyi gyerekeknek. „A kísérőnk valami olyasmit mondott, hogy élelmiszerrel ellátják őket. Adódott tehát, hogy akkor a gyerekeknek inkább játékot veszek. Szóval ez volt az én nagy afrikai adományozásom a szegényeknek” – mondta a showman.

 
Mi a közös Angelina Jolie-ban és Friderikusz Sándorban?
 
Mi a közös Angelina Jolie-ban és Friderikusz Sándorban?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top