Sztárok

Az X-Faktor döntőseinek legféltettebb titkai

Az X-Faktor 2011 három döntősének ugyanazt az öt kérdést tettük fel. Elárulták többek között, hogy mitől rettegnek és azt is, milyen címet adnának első albumuknak.

Az X-Faktor döntőseinek legféltettebb titkaiMuri Enikő
„Feróval még soha nem vesztünk össze”


Mi a legnagyobb félelmed az X-Faktorban?

Hogy kiesek. Hazudik, aki mást mond.

Miben változott a leginkább a személyiséged a verseny kezdete óta?
Türelmesebb lettem, és megtanultam beosztani az energiáimat. Már azt is tudom, hogy bárki bármit mond, azt nem szabad félvállról venni. Alázattal kell meghallgatni minden szakembert, aki körülöttem van, és segíteni akar. A lelkem fejlődésében is sokat segített a verseny. Múlt szombaton ismét megkaptam Geszti Pétertől, hogy nem vagyok elég őszinte, de ennél én már nem tudok őszintébb lenni. Nem tudok ennél jobban megnyílni. Lehetetlen küldetésnek tartom.

Min veszekedtetek a legtöbbet a mentoroddal?
Feróval még soha nem vesztünk össze. Mindenről nagyjából ugyanaz volt a véleményünk. Egyszer volt egy kisebb vitánk egy dal befejezésével kapcsolatban. Végül az lett, amit én akartam.

Milyen címet adnál az első albumodnak?
Sokat gondolkoztam már ezen. Amikor nagyon kicsi voltam, és apukámmal beszélgettem erről, ő azt mondta, hogy legyen az a címe, hogy Enciklopédia. Lehet, hogy ezt megtartom, bár még a sorstól is függ. Nekem tetszik.

Mihez kezdenél, ha nem te lennél az első?
Semmi probléma nem lenne. Takács Nikolasszal beszélgettem már erről, aki tavaly második lett. És ő is azt mondta, hogy a legjobb három között már olyanok vannak, akik tudnak valamit. Én be akartam kerülni az élő adásba, aztán a legjobb hat közé, aztán pedig a legjobb háromba. Már három célom teljesült, plusz közben jött a színház is, amiről álmodni sem mertem volna. Bárhogy is alakul, nyugodt szívvel állíthatom, hogy győztesként megyek haza. Persze azt nem mondom, hogy nem szeretnék benne lenni a fináléban. Nagyon is bennem motoszkál, hogy ott kell lennem.

Az X-Faktor döntőseinek legféltettebb titkaiBaricz Gergő
„Jóságos bohócnak tartom magam egy labirintusban”

Mi a legnagyobb félelmed az X-Faktorban?
Az, hogy úgy érek el célokat, hogy nem érdemlem meg. Nem tudom ki az, aki eldöntheti, hogy valaki megérdemel valamit vagy sem, de én sosem vagyok elégedett magammal, és ez visz előre.

Miben változott a leginkább a személyiséged a verseny kezdete óta?
Sokkal jobban bízom magamban, mint azelőtt. Amikor megérkeztem az X-Faktorba, azt hittem, hogy még a legjobb hatig sem jutok el, nemhogy a háromig, és ez nagyon jót tett a lelkemnek, mert az egóm eléggé a béka feneke alatt volt. Tudom, hogy sokan nem tartanak elég jó énekesnek, de nekem önmagammal szemben nagyon jó érzés.

Min veszekedtetek a legtöbbet a mentoroddal?
Azon, hogy nem bízom önmagamban, legtöbbször ezért szúrt le Ildi. Meg hogy nem artikulálok rendesen. Nem veszekedtünk még soha, de volt olyan, amikor azt gondolta, hogy nem veszem elég komolyan a próbát, leszúrt, hogy ne mosolyogjak állandóan. Pedig valójában csak jó kedvem volt.

Milyen címet adnál az első albumodnak?
Ez nehéz kérdés. Valami olyat szeretnék adni a rajongóimnak, ami én vagyok. És én egy jóságos bohócnak tartom magam egy labirintusban. Szóval a lemezem címe: A jóságos bohóc.

Mihez kezdenél, ha nem te lennél az első?
Nem számítok rá, hogy megnyerem a versenyt. Én nem nyerni jöttem. A verseny arra való, hogy önmagamat tegyem próbára benne. Sokkal fontosabb az, hogy magamnak mit bizonyítok, mint az, hogy meddig jutok. Az a lényeg, hogy önmagamhoz képest a lehető legnagyobbat fejlődjek.

Az X-Faktor döntőseinek legféltettebb titkaiKocsis Tibor
„Néha vitatkozunk Mikivel, de ez terápiás jelleggel történik”

Mi a legnagyobb félelmed az X-Faktorban?
A párbajok. A másik félelmem az volt az X-Faktor alatt, hogy ha azok, akiket megszerettem, Gyurcsík Tibi és az Apollo 23 kiesnek a versenyből, és magamra maradok, bírni fogom-e egyedül. Szerencsére fordítva sült el, és még több erőt adtak a fiúk, a mai napig mellettem állnak.

Miben változott a leginkább a személyiséged a verseny kezdete óta?
Kitartónak kell lenni, iszonyatosan türelmesnek és alázatosnak. A megnyílás a másik dolog: korábban nehéz volt felvállalni önmagam. Már a korábbi produkcióimban is, az Ünnep című dal kapcsán annyit adtam a nézőknek magamból, mint azelőtt soha. Ez azért volt nehéz, mert nem egy színházi póz, hanem valódi érzelmek szakadtak ki belőlem, és egy kicsit mindig beleroppanok ezekbe a dalokba.

Min veszekedtetek a legtöbbet a mentoroddal?
Soha nem veszekedtünk még Mikivel. De volt, hogy nem mindenben értettünk egyet. Az egyik sarkalatos probléma az öltözködés volt, mert én bevállalósabb vagyok, ő pedig sokszor leegyszerűsítette, mert mindig azt mondta, hogy a lényeg én vagyok. Általában kompromisszum volt a vége. Néha vitatkoztunk, de ez terápiás jelleggel történt. Tudta jól, hogy meg tudok nyílni, ha akarok, ehhez pedig olykor drasztikus eszközökhöz nyúlt.

Milyen címet adnál az első albumodnak?
Mindent rendben találtam. Na jó, ez csak vicc volt. Komolyra fordítva a szót, azt szeretném, ha érzelmes, de nem csöpögős lenne a cím. Ha mindenképpen azt fejezné ki, ami én vagyok: érzelmes és személyes. Ez vagyok én, kell, nem kell, vagy valami ilyesmi. Ebben az is benne van, hogy szeretem megosztani az embereket. Mert nagy szükségem van a negatív kritikára is.

Mihez kezdenél, ha nem te lennél az első?
Ha korábban kérdezted volna, akkor azt mondtam volna, hogy csalódott lennék. Na jó, most, hogy jobban belegondolok, most is csalódott lennék. Az elején elmondtam, hogy nyerni jöttem. Persze a különböző erőpróbák alatt elbizonytalanodtam néha, de mindent megteszek, hogy nyerjek. Valójában nem hinném, hogy a második vagy a harmadik helyezettnek nem terem itt babér, szóval ugyanaz lenne, mintha nyernék. Saját lemez, saját karrier.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top