Sztárok

Stohl egy fillért sem kaphat

Stohl András hiába írja börtönnaplóját, pénzt nem kaphat érte. Ám a saját elmondása szerint nem is az anyagiak, inkább saját lelki tisztasága vezérli.

Stohl üzenete: Tovább fog tartani a büntetésem!Vujity Tvrtko szorgalmazta azt a törvényt, amely január elsején lépett életbe: a jogerősen elítélt bűnözők és hozzátartozóik nem kaphatnak pénzt a bűncselekményről tett médianyilatkozataikért. Dr. Ruttner György pénteken közölte ezt a hírt a börtönben egy drogkertésszel együtt élő Stohllal, aki viszont meglepő módon kifejtette: teljesen más célok vezérlik abban, hogy a börtönben naplót ír. „Kiadja magából a feszültséget és lelki fájdalmat, másrészről újraolvasva a sorait képes önmagát és a helyzetét objektíven, kívülről szemlélni. A harmadik ok, hogy miután túl van a büntetésén, kézbe véve a rabságára emlékeztető sorokat úgy fogja érezni, hogy büntetése tovább tart, és azt is, miként élje az életét úgy, hogy többé ne kerüljön szembe a törvénnyel” – mondta dr. Ruttner György.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top