Sztárok

Csernoviczki Éva édesanyja: “Ma sem bírom nézni, hogy ütik a gyerekem!”

Tény, hogy a dzsúdó kemény sportág. Friss olimpiai bronzérmesünk, Csernoviczki Éva édesanyja nem csoda, hogy úgy érzi, a mérkőzések nem anyai szívének valók.

„Mai napig nehezemre esik nézni, ahogyan a gyerekemet ütik” – mondja Éva, aki még edzéseken sem bírta nézni, ahogy lányát „csépelik”. „Az én reszortom a családunkban sokkal inkább a lélekápolás, míg a férjem Éva edzője. A lányunk nem az a lázadó típus, de az évek során voltak nehezebb időszakai. Ilyenkor sok beszélgetéssel és családi programokkal igyekeztünk túllépni a gondokon, hogy újra lelkesen állhasson tatamira. Ez mindig az ő döntése volt, sosem erőltettük”- meséli a Nők Lapja Cafénak Évi édesanyja.

További képekért kattints a képre!
További fotókért kattints a képre!

“Éva most, 26 évesen sem érzi úgy, hogy lemarad valamiről, pusztán azért, mert még néhány évig a sportversenyeknek és a főiskola befejezésének szeretné szentelni az energiáit. Ha megállapodik is, ha egy napon feleség és anya lesz is belőle, biztos vagyok abban, hogy lesz köze a dzsúdóhoz. Ki sem bírná nélküle! Szóval, férfi legyen a talpán, aki ezt a nem mindennapi életmódot képes tolerálni, ehhez bizony nagyon sok szeretet és türelem kell. Elviselni, hogy a másik gyakran távol van, hogy elfoglalt, hogy fáradt. Én már csak tudom, hiszen sok-sok éve vagyok egy vérbeli sportember felesége.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top