Sztárok

Oláh Gergő: “Rengeteget vívódom magamban”

Oláh Gergő számára különösen embert próbáló kihívás az X-Faktor. Nem könnyű beleadnia a szívét-lelkét, miközben a családja otthon nehéz helyzetben van.

Oláh Gergő: Igaz, akkor sem volt könnyű a salgótarjáni Oláh család élete, amikor néhány hónappal ezelőtt Gergő még otthon élt a feleségével és kisgyerekeivel, és reggeltől estig közmunkásként dolgozott. Igen szerény jövedelemből tartották el magukat, a fiatalember mégsem bánja, hogy alig húszévesen már férj volt, és nem sokkal később apuka lett. Azt mondja, most nem csak önmagáért, a saját érvényesüléséért küzd, hanem azért is, hogy a szerettei sokkal jobb életet élhessenek.

Ez életem első sikere

„Az első dolog az életemben az X-Faktor, amiről elmondhatom, hogy valami végre nekem is sikerült! – mondja Gergő. – Bármibe belefogtam, a gyönyörű feleségemmel való kapcsolatot és a két szép gyerekünket leszámítva, eddig semmi nem jött össze. Persze siker az is, hogy tizenévesen egy iskolai kezdeményezésnek köszönhetően megtanultam hiphoptáncolni, és viszonylagos siker az is, hogy néhány területi és megyei tehetségkutatón szép eredménnyel végeztem. De egyik eddigi dicsőségem sem tette lehetővé, hogy megváltoztathassam a családom helyzetét. Ez a mostani esély ilyen, és én minden erőmmel azon vagyok, hogy megvalósítsam az álmom, mert ez az egész nem csak rólam szól.”
Nemcsak róla, hanem egy pöttöm, gombszemű fiúcskáról, egy fürtös, szőke kislányról és egy fiatalasszonyról, Nikiről, akit Gergő kénytelen volt ott hagyni a salgótarjáni albérletben, a rengeteg probléma között, kifizetetlen számlákkal, teljes létbizonytalanságban. Ez pedig érthetően emészti az énekes lelkét…

Oláh Gergő: Niki hatalmasat nőtt a szememben

„Nem panaszként mondom, de tény, nem könnyű úgy hozni a maximumot, hogy közben gyakran azon jár az eszem, mi lehet otthon a családommal – tépelődik Gergő. – Szerelmemmel mindennap beszélünk telefonon, minden jót elmesélek neki, ami itt most velem történik. Érzem, hogy velem örül a sikernek, ugyanakkor olykor szűkszavú. Szerintem nem akar a gondokkal terhelni, mert tudja, nagy rajtam a nyomás, és én mérhetetlenül tisztelem az ő lelki erejét. Az én Nikim az elmúlt hónapban hatalmasat nőtt a szememben. Két manóval nem könnyű, különösen, ha az egyik pici, a másik kicsi, és nálunk ez a helyzet. Rengeteget vívódom magamban miattuk, de amikor már eltörne a mécses, mindig azzal vigasztalódom, hogy ez a dolog őértük is van! Hiszen abból, hogy én közmunkásként gereblyézek, és nem tudok a tanult szakmámban elhelyezkedni, egy életen át nyomorogni tudnánk csak, így viszont, hogy a sors adta tehetségem próbálom kamatoztatni, esélyt kaptunk, hogy kitörjünk a nehéz helyzetből. Életem legnagyobb vágya, hogy egyszer minden földi jóval kényeztethessem a szeretteimet, hogy mindent megadhassak nekik.”

A hitünk segít minket

Szerencsére a belső feszültségek Gergő produkcióján egyáltalán nem látszanak meg. A színpad az a hely, ahol felszabadul. Ahogy mondja, éneklés közben egészen távol kerülnek tőle a gondjai, olyankor odaadja magát a közönségnek. „Az élő adásokon a teljes családom sajnos nem tud ott lenni, de biztos vagyok abban, hogy a tévén keresztül látnak engem, és egy részem mindig csak nekik énekel – árulja el Gergő. – Kicsi lányom olyan izgatott volt, olyan komoly X-Faktor-lázban égett, mielőtt beköltöztem a házba, hogy gyakran el kellett játszanunk otthon magát a válogatást. Sokat jelent számomra, hogy ők ennyire büszkék rám. Bízom abban, hogy a hitük segíti őket ebben az időszakban, úgy, ahogyan engem is.”  Gergő azt reméli, családja számára az idei karácsony lesz az eddigi legeslegszebb. Azt tervezi, győztesen tér majd vissza Salgótarjánba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top