Sztárok

Megszakadhat az X-faktor pasigyőztes szériája idén?

Az RTL tehetségkutatójának történetében eddig még nem volt példa arra, hogy körömcipő-kompatibilis induló, azaz nő állt volna a dobogóra. Az egykor vasbetétes csizmát viselő apró lány, Antal Timi, azonban most megszakíthatja ezt a "hagyományt".

Megszakadhat a X-faktor pasigyőztes szériája idén?Horváth Pistával indult, Zalatnayval folytatódott

A magyar tévés tehetségkutatók díszes és jó fél évszázados történetét elemezve nem nehéz megállapítani, hogy viszonylag kiegyensúlyozott a nemek aránya. 1968-ban a Nyílik a rózsa – magyarnóta-versenyen Horváth Pista győzelmét hurrázták meg a kor akut tévénézői, míg három évvel később Zalatnay Saroltának örültek a szemek és a fülek a Táncdalfesztiválon. A kortárs csatornák esetében a TV2-nél a nembeli sorminta legalább ilyen színes, egyszersmind kiegyensúlyozott. A Megasztár-futamokban olyan tehetségek értek célba az utóbbi években, mint Tóth Vera, Molnár Ferenc Caramel, Rúzsa Magdi, Király Viktor, Tolvai Renáta és Radics Gigi.

Csak a pasik nyertek az RTL-nél

Az RTL Csillag Születik- és X-Faktor-szériáiban már egészen más a helyzet. Utasi Árpi, Tabáni István, Vastag Csaba, László Attila, Kocsis Tibor és Mészáros János Elek, vagyis egytől egyig férfiember. Valóságos zenei hímsovinizmus – hördülhetne fel egy gyakorló feminista. Ilyen messzire azért mi a „hatból hat pasi, ergo 100 százalék” érv mellett sem szaladnánk, de hogy miért is? A válasz egyszerű, pontosabban alacsony, alig 157 centi: Antal Timi. Az apró, bánffyhunyadi (Románia) lányt a neten aktív kommentelők komoly része ugyanis esélyesnek tartja az X-faktor harmadik szériájának befutójaként emlegetett Oláh Gergő ellen is. A sokoldalú és megkérdőjelezhetetlenül tehetséges fiúban tényleg nehéz nem látni azt a bizonyos X-et, ennek ellenére mi is elképzelhetőnek tartunk egy Timi–Gergő-párbajt a döntőben. Timi esélyeit növelheti a szerencsés mentorpárosítás is, vagyis az, hogy a dalválasztásban köztudottan erős Malek Miklós segíti őt, ami – lássuk be – már a tavalyi győztesnek, Kocsis Tibinek sem vált hátrányára. Malek jól választ (a legutóbbi adásban történt melléfogást leszámítva), Timi pedig jól elénekel, ez a kombináció akár még aranyérem-esélyes is lehet – Megszakadhat a X-faktor pasigyőztes szériája idén?még a csak pasigyőzteseket felvonultató RTL Klub-os produkcióban is.

Timi a szuperhős?

Az előremenetelés mindeddig rendületlen, a mentor kipécéz, Timi hatalmas erővel, magabiztosan elénekel, sőt még a sokat hiányolt érzelmeket is odateszi rendelésre (mentori kritika). Az Ördög Nóra-féle kihirdetés alatt persze menthetetlenül stresszel, majd boldogan továbbjut. Termete ellenére valahogy mégis szupererősnek és összeszedettnek tűnik, ráadásul elszántnak, ami még nagyon jól jöhet neki, ha egy esetleges döntőn az idegek harcára kerül sor.

Cukiságban és hangban is mindenképp méltó partnere az inkább „lazán, mint a kazán” típusú performer Oláh Gergőnek, aki a legutóbbi élő show-n először vett vissza, cserébe drasztikusan az iramból, megmutatva, hogy ő is képes közepes produkciókra. Az esélyek tehát egyelőre kiegyenlítettnek tűnnek, de az biztos, hogy Timi száz százalékot ad bele a versenybe, a maga részéről pedig reménykedik idén egy női győztesben…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top