Sztárok

Ők voltak 2012-ben az ország hősei

Idén augusztusban minden az olimpiáról szólt. Sportolóink kiválóan teljesítettek a londoni olimpián. Az összesített világranglistán az előkelő 8. helyet foglaltuk el.

Ők voltak 2012-ben az ország hőseiElsőként Szilágyi Áronnak szurkolhatott az egész ország, aki a rosszul bejátszott Himnusz ellenére is büszkén állhatott a dobogó legfelső fokán. Barátai hatalmas bulit szerveztek Áron hazatérésére. „Rengeteg pezsgőt viszünk Áronnak! Néhány órára odaadjuk a családjának, persze csak miután tisztességesen elhangzott a Himnusz, ami azt hiszem, az alkalomhoz méltó. Aztán később bulizunk, ameddig csak bírunk!” – nyilatkozták a vívó barátai a Nők Lapja Cafénak.

Ők voltak 2012-ben az ország hőseiGyurta Dani, aki világcsúcsot úszva szerezte meg aranyérmét, emberségéről is tanúságot tett. Norvég sportoló társának ajánlotta győzelmét, aki az olimpiai felkészítés alatt váratlanul elhunyt. „Biztos vagyok benne, ha itt van, ő nyerte volna a 100 méteres mellúszást” – nyilatkozta az olimpikon.

Ők voltak 2012-ben az ország hőseiEgy másik úszónk, Risztov Éva igazi meglepetést szerzett a londoni olimpián, hiszen 2005-ben már feladta sportolói pályafutását. Mostani visszatérése minden elképzelését felülmúlta. „Minden reggel elmondom magamnak, hogy olimpiai bajnok vagyok, mert húsz éven át minden reggel úgy keltem fel, hogy az akarok lenni” – nyilatkozta Éva hazatérve Magyarországra. A sportoló egyébként, miután kijött a vízből Londonban, azt kiabálta: „Hol vagy, anya? Ugye látod, hogy nyertem?”

Érmeseink
     Arany                                                                      Ezüst                                             Bronz

Risztov Éva (úszás) Ungvári Miklós (cselgáncs) Csernoviczki Éva (cselgáncs)
Szilágyi Áron (vívás) Lőrincz Tamás (birkózás) Cseh László (úszás)
Gyurta Dániel (úszás) Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel (kajak-kenu) Módos Péter (birkózás)
Berki Krisztián (lólengés) Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa (kajak-kenu) Douchev-Janics Natasa (kajak-kenu)
Pars Krisztián (kalapácsvetés)   Marosi Ádám
(öttusa)
Dombi Rudolf, Kökény Roland (kajak-kenu)    
Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Zúr-Fazekas Krisztina (kajak-kenu)    
Kozák Danuta (kajak-kenu)    

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top